tisdag 14 november 2017

Ändetiden 260,
Djävulen samlar världens ledare till Krig


Och dessa Onda Andar, som vi talat om i tidigare avsnitt, de går ut i hela världen och det är det vi ser idag. Hela världen är vriden idag. Ondskan finns överallt och många länder går fel väg idag.

Och målet för ondskans Andemakter är alltså att skapa ett väldigt krig. Ett Krig mot Gud. Och vi vet idag att ett krig skulle kunna bli orenhört förödande och kanske utplåna hela vår civilisation.

Och det är alltså Ondskans mål.

Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.


Målet med ondskans verk är att hela vår värd ska kollapsa i Krig. Jesus ska inte kunna komma till oss. Djävulen ska helt fördärva mänskligheten. Den frälsning som Jesus vill ge oss ska inte ha någon chans.

Och även om vi inte bara pratar om ett Fysiskt krig med stridsvagnar och Atom vapen, så har vi redan ett Andligt Krig igång i våra Massmedier, Där ondskan gör allt för att förföra människorna och omöjliggöra för Jesus och hans seger.

Och vi ser hur alla länder praktiskt taget idag reser sig upp mot Israel och mot ett Judiskt Jerusalem. Det är ju till Israel och Jerusalem, Jesus ska komma. Och det är därför viktigt för ondskan att utplåna Israel. Då kan Jesus inte komma.

Vi kan läsa om det här också i Upp 19:19 det handlar också om hur ondskan tillsammans med jordens härskare samlar sina härar, inför den stora kampen mot Gud och Jesus.

Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.

Och i versen efter ser vi Guds seger, men det ska vi återkomma till i nästa avsnitt.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Det är intressant att kunna se fortsättningen, alltså det det som kommer efter vredesskålarna och det har vi alltså i Upp 19.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar