onsdag 15 november 2017

Ändetiden 261,
Guds väldiga dag är nära



Här ser vi alltså slutet. Guds väldiga dag. Den dag när han ska komma, när han ska ställa allt tillrätta, när Jesus ska regera världen. Det är den som kommer och det är det Djävulen vill stoppa.

Vi såg i förra avsnittet hur Djävulen samlade sina härar och jordens styrande till Krig mot Gud. Och här har vi alltså Guds svar. Guds väldiga dag som är Jesu fullständiga seger.

Vi är inte här än men vi tittar på det i alla fall så att vi ser att Jesus ska segra.

Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.


Vi ser alltså här hur allt fokuserar sig på Guds väldiga dag. Och eftersom vi sett att det som står här i vredesskålarna är saker som vi har idag hos oss så är alltså Guds väldiga dag nära.

Jesus kommer snart.

Vi är idag i denna tid, tiden strax före Jesu återkomst, Jesu fullständiga serger, Vi tillhör den generation som ska se allt det här gå i uppfyllelse.

Jesus sa till sina lärjungar att det ni ser har många velat se. Och lika dant är det med oss. Vi är där som man läst om i många år och inte riktigt förstått.

Men vi ser det idag, hur profetian går i uppfyllelse. Och här kommer Guds väldiga dag på slutet, och snart är vi alltså där.

Ett ställe där vi kan läsa om Guds väldiga dag är i Upp 19:20

Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Här ser vi Guds väldiga dag, och det är han som segrar, det är Jesus som segrar.

Och ondskan grips, både Vilddjuret och den Falske Profeten och också Ormen, draken, djävulen ser vi i vers 20:2

Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.

Här är alltså alla tre onda Andar som vi läste om gripna och Gud har avlägsnat dem från människorna och gjort oss fria. Jesus har segrat.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar