torsdag 23 november 2017

Ändetiden 269,
Statskyrkorna ska försvinna



Folkens städer här syftar på Stadskyrkorna och de kommer att försvinna, tappa sim makt, etc.

Och redan idag kan vi se att det i stort är så och kommer att fortsätta, tills praktiskt taget hela kyrkan är bort i vårt land.

Upp 16:19 Och den stora staden blir till 3 delar och folkens städer faller och det väldiga Babylon [förvirring, blandning], gör sig påmint inför Gud, så att han ger henne sin ilskas [hämnds] vredes vins bägare.


Stad i Bibeln i profetiska sammanhang syftar ofta på något starkt, en kyrklig sammanslutning etc. Och här där det talas om Folkens städer är det alltså de olika ländernas kyrkor som ju varit Statskyrkorna och Svenska Kyrkan hos oss.

När Gud drabbar den Katolska kyrkan så kommer också de olika Statskyrkorna att drabbas. Vi ser det i Sverige idag hur Svenska kyrkan stadigt förlorar medlemmar, och har tappat sitt grepp över landet.

Och den inte bara förlorar medlemmar, folk slutar att gå dit. Kyrkorna står tomma eller halvtomma också under det som borde varit välbesökta gudstjänster.

Man får lägga ner Kyrkorna i brist på besökare.

Vi får en vidare utläggning av det här i Upp 17:5 som handlar om Den Stora Skökan.

Upp 17:5 Och på hennes panna var ett hemligt [mystiskt] namn, det stora Babylon, moder till de prostituerade och jordens avgudadyrkan [gräsligheter].

Som vi ser så nämns här Babylon. Ett täcknamn på den tiden för Rom. Och eftersom en kvinna stå för församlingen så är det här alltså den Katolska kyrkan, i Rom.

Hon är moder till de prostituerade och det är alltså alla andra kyrkor som inte enbart har Jesus som sin herre. Och här kommer då naturligt Statskyrkorna in som ju kom ur den Katolska kyrkan.

Och liksom den Katolska kyrkan satt på makten i hela Europa under medeltiden och lierade sig med den, så gjorde Statskyrkorna samma sak men då i de länder de var verksamma i.

På samma sätt som makt korrumperade den Katolska kyrkan. Så Blev också Statskyrkorna korrumperade, och det var annat än Jesus som styrde dem.

Och nu ser vi alltså här i Upp 16:11 att de ska falla också. De korrupta statskyrkorna ska försvinna. Och det är det vi ju har sett nu för tiden. Stat och Kyrka skiljs åt. Och den som förlorar år Kyrkan som krymper och tappar sin makt.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar