torsdag 16 november 2017

Ändetiden 262,
Var beredd Jesu tillkommelse är snart här



Det är speciellt viktigt att vänta Jesus i denna tid. Han kommer snart och vi måste vara beredda. Leva nära honom. Har man inte Jesus har man inget försvar mot all ondskan som finns överallt idag, och alla ser hur tom man är och fel på det. Man är som vore man naken.

Det är bara Jesus som kan vara vårt skydd och styrka. Och här påminner han oss alltså om att han kommer snart och då gäller det att vara vaken.

Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].


Bibeln understryker, att just under den tid vi läst om, och som vi sa ju är nu. Då är det väldigt viktigt att ha Jesus. Ja då kommer han snart, vi måste vara beredda.

Det är en svår tid och förförelsen och dumheter finns överallt. Och många är de som faller. Men Jesus är den som ska segra och då gäller det att stå på hans sida.

Den tid vi är i idag påminner mycket om församlingen Laodicea. Den sista församlingen av de 7 i Uppenbarelseboken. Den församling som var Naken och Blind. Och vi kan läsa om den i Upp 3:17.

Upp 3:17. Eftersom du säger att jag är rik och jag har välstånd och ingen saknad har jag. Och du vet inte att du är eländig [prövad, lidande] och ömklig [eländig, beklagansvärd] och fattig och blind och naken.

Vi ser att det är en tid av välstånd, men det Andliga är borta. Församlingen är naken och blind. Jesus är inte med dem längre. Och på samma sätt ser alla hur tomma många Kristna församlingar är idag.

Men nu kommer Jesus snart, det var ju det vi kunde läsa i Upp 16:15 ovan. Nu måste vi alltså komma Jesus nära, att få mera av Jesus i oss, Mera av hans Nåd, Mera av hans Ande, Mer av hans Kraft, Så att vi klarar oss i denna svåra tid.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar