torsdag 2 november 2017

Då försvann ungdomen
171102



Varför har vi så få ungdomar i många av våra kyrkor och församlingar.

Man bedriver en omfattande barn och ungdomsverksamhet på många håll. Men likafullt så kommer de inte in i den normala verksamheten.

Vad beror det på. Har man ett glapp. Ett glapp på vägen från ungdom och till vuxen.


Ja tittar man efter verkar det så. Ungdomsverksamheten varar upp till 18 – 19 år och tar sedan slut. Men dagens ungdomar är inte vuxna då. Idag är man ung till 30 år minst. Och därför borde också ungdomsverksamheten fortsätta.

Jag pratade med min kompis Lars Göran för många år sedan och han påpekade just det här. Att det finns ett glapp. Ett Glapp mellan ungdomsverksamheten och den vanliga verksamheten. Många försvinner och kommer aldrig tillbaka.

Här i Lund hade man studentverksamheten Gospel på min tid och den tog omhand just det här glappet. Men idag verkar det som man åter har gått tillbaka till att ha ett glapp.

Vi har också problemet med sångkulturen där de unga har en och de vuxna en annan idag. Och det finns fler olikheter mellan ungdom och vuxna.

Jesus hjälp oss!! Hjälp oss med att ta hand om våra unga hela vägen så att din verksamhet går vidare och växer, också bland de unga.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar