tisdag 28 november 2017

Ändetiden 274,
När Haglet smälter



Hagel smälter, det vet vi alla. Och när haglet smälter blir det vatten. Vatten som vattnar marken, den som är torr och ger den liv.

Det är alltså det som kommer att hända när haglet har smält. Då kommer Guds välsignelse, då kommer livet i Jesus att fylla jorden.

Det är tid för bröllopet, vi är framme. Festmåltiden, Jesus har segrat.

Upp 16:21 Och väldigt hagel, som en talent [ca 30 kg], kommer ner från himlen på människorna, och människorna förtalar [skymfar] Gud för haglets plåga [skada], för plågan [skadan] är enorm och kraftfull [extrem, överstigande].

Och vad som ligger i den välsignelsen ser vi om vi läser i Upp 19:1 - 9

Upp 19:1. Och sedan hör jag ljud av en väldigt stor folkskara i himlen, som säger: Halleluja, frälsningen och äran och lovprisningen och makten tillhör Jesus [Herren] vår Gud.
Upp 19:2. För sanna och rättfärdiga är hans domar, för han dömer den stora skökan som fördärvar jorden med sin otukt [avgudadyrkan] och han ger igen för sina tjänares blod från hennes hand.
Upp 19:3. Och åter sade de: Halleluja. Och hennes rök stiger upp i evigheters evigheter.
Upp 19:4. Och de 24 äldste och de 4 väsendena faller ner och tillber [böjer sig inför, älskar] Gud, som sitter på tronen och säger Amen [det är sant] Halleluja [Prisad vare Jesus [Herren]].
Upp 19:5. Och en röst går ut från tronen som säger: Prisa vår Gud alla hans tjänare och de som ivrar för [fruktar] honom, de små och de stora.
Upp 19:6. Och jag hör som ljudet av en stor folkskara och som ljudet av mycket [många] vatten och som ljudet av en mäktig Åska, som säger: Halleluja, Jesus [Herren] Gud den allsmäktige regerar.
Upp 19:7. Jubla och lovprisa och ge ära till honom, för lammets bröllop kommer och hans brud [kvinna] gör sig i ordning.

Upp 19:8. Och hon får klä sig i fint linne, rent och skinande, för det finna linnet är de frikännande domarna för de heliga.
Upp 19:9. Och han säger till mig: Skriv, välsignade är de som är kallade till lammets bröllops middag. Och han säger till mig: Dessa ord är Guds sanna ord.

Här ser vi vad som kommer, Jesus kommer att få makten och hans frälsning kommer att genomföras för hela jorden.

Och Jesu domar är sanna och rättfärdiga. Ja när han regerar kommer det att fungera.

Och vi ser också i den 5 versen att det är vi som ivrar för honom som ska jubla, som ska prisa, för nu har han vunnit. Och i Grekiskan används här ordet Fobos, alltså samma ord som fobi. En fobi är en tvångstanke, något man måste göra eller låta bli att göra. Och det är alltså det som uttrycks här. Vår tro ska vara så stark att vi inte klarar oss utan Jesus. Jesus är ett måste. Han ska vara vårt allt.

Och det är alltså så det kommer att bli. Han seger kommer att bli total.

Och det som nu kommer är Lammets bröllop. Det är så Bibeln kallar det här tillståndet som kommer nu när Jesus regerar. Det kommer att bli som en väldig festmåltid.

Äntligen har vi kommit fram. Äntligen har Jesu frälsning till fullo tagits emot av oss människor. Och det är Jesus som regerar. Hans ord som gäller.

Det är alltså det här som kommer att hända när Vredesskålarnas tid är över.

Karl Håkan


1 kommentar:

  1. Upp.19:2 uppfylldes sannolikt redan när de muslimska härarna påbörjade Jihad (heligt krig). De tillintetgjorde den tidens avgudareligioner i stora delar av mellanöstern. Detta tog sin början redan under 600-talet.
    Av denna händelse kan vi ana, att Guds rikes regering upprättades, inte på jorden, utan i himmelen. Där har nu Kristi domstol, de senaste tusen åren, dömt vad som är fördolt hos människorna. Rom.2:16
    Tiden är nu inne för slutdomen. 2Petr.3:7 De tusen åren går mot sitt slut och Guds rike på jorden är nu närmare än när vi kom till tro. Upp.21:3-4

    SvaraRadera