söndag 26 november 2017

Ändetiden 272,
Guds kraft slår sönder men vattnar också till välsignelse



Jesus ska rädda oss, och här kan vi se hur. Det är hagel som kommer. Det är alltså något hårt och det slår på människorna. Gud måste ta i för att rätta upp situationen. Men till sist smälter haglet.

Och i stället för att fördärva vattnar det då marken, så att det kan växa, nytt och friskt.

Och här känner vi åter igen vår tid, med så mycket elände.

Upp 16:21 Och väldigt hagel, som en talent [ca 30 kg], kommer ner från himlen på människorna, och människorna förtalar [skymfar] Gud för haglets plåga [skada], för plågan [skadan] är enorm och kraftfull [extrem, överstigande].


Haglet är enormt, som vi kan läsa om här. Det är verkligen en plåga och en kraftfull sådan.

Men Gud måste ta i, i vårt samhälle idag. Det är fullt av skit, fullt av allt det som Gud inte vill ha. Haglet slår alltså sönder allt det här. Allt som inte håller måttet kommer Guds kraft att krossa.

Och det här blir mäktigare och mäktigare för vi vet att Gud kommer att lyckas den här gången. Vi är på slutet och vi vet att Jesus ska segra.

Men den som vet vad Hagel är han vet att det smälter och blir till vatten. Det som var en plåga blir alltså något som vattnar. Och där kan Guds liv till människorna börja växa igen.

Tron på Jesus kan ta ny fart och Gud har kommit dit han vill.

Det är konstigt men den här sista delen den står inte där. Den får man se själv. Välsignelsen kommer men den är liksom dold.

Och så är det ju också med Jesus. Vi måste föra ut hans budskap. Vi måste sprida Evangelium. Annars ser folk det inte och vet inte att det finns frälsning i Jesus. 

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar