tisdag 21 november 2017

Ändetiden 267,
Gud skakar om vår tid



Gud skakar totalt om vår tid. Och det här kan vi läsa om på flera ställen i bibeln. Låt oss titta på Upp 6:12 - 17.

Där ser vi hur Gud genomför vårt moderna samhälle. T o m himlen blir förändrad. Ja allt. Och många gömmer sig, som det är idag i våra Kyrkor. Där man inte känner igen sig i vårt samhälle.

Men Gud verkar alltså också i det här, och det är hans vilja som kommer att ske.

Upp 16:18 Och det kommer dån [ljud, röster] och åskor [åskväder] och blixtar [starkt ljus] och jordskalv [storm], nu blir det väldigt, och som inte skett [sker, skall ske] från det människan uppträdde [uppträder] på jorden, så stort är jordskalvet [stormen], det är väldigt.

Här har vi också Upp 6:12 – 17, som beskriver samma sak. Det är det 6:e sigillet

Upp 6:12. Och jag ser när han öppnar det 6:e sigillet, och se det sker en väldig jordbävning och solen uppträder svart som en sönderfransad säck [i slitet hårigt säck tyg] och månen uppträder som blod [blodsutgjutelse].
Upp 6:13. Och himlens stjärnor faller till jorden, som fikonträdet kastar sina omogna fikon av skakningarna från en väldig storm.
Upp 6:14. Och himlen försvinner som en bokrulle som rullas samman, och varje berg och ö flyttas från sin plats.
Upp 6:15. Och jordens styrande [kungar] och makthavarna och de rika och officerarna och de mäktiga och varje slav [tjänare] och varje fri, gömmer sig i grottorna och i bergens klippor.
Upp 6:16. Och de säger till bergen och till klipporna: Fall över oss och göm oss från hans ansikte, han som sitter på tronen, och från lammets vrede.
Upp 6:17. Eftersom hans vredes väldiga dag har kommit och vem kan stå fast.


Här ser vi alltså att det är Jordskalv som i Upp 16:18. Och vi ser också att Solen påverkas precis som vi läste tidigare i den 4:e vredesskålen. Solen var ju Jesus och sanningen, och där såg vi hur hans budskap och hur sanningen fördes ut starkt men hur man alltså inte ville veta av det utan tog bort det ur det officiella samhället, precis som idag.

Och Månen blir till Blod. Månen är Församlingen och det är Precis som det står i den 3:e Skålen. Där det också talas om förföljelse av de kristna, i den 6:e versen, och hur man utgjuter deras blod.

Men här faller också stjärnorna. Det är alla människor som man förr höll för att vara bra och upphöjda. De har i vårt samhälle tappat sin status. Vi ser hur den ena efter den andra avslöjas. Och det är alltså stjärnorna som fallet.

Ja vi ser t o m hur himlen försvinner. Och det är också som idag. Förr trodde man att där uppe var en Fysisk verklighet med Gud. Han var rakt upp. Men idag vet vi att där bara är tomrum. Gud finns, men på annat sätt.

Och slutligen ser vi hur alla gömmer sig. Och här känner vi också igen vårt moderna samhälle där vi Kristna drar oss undan. Och sitter i våra Kyrkor och sörjer. Vi ser inget hopp, många av oss.

Men Jesus kommer vi kan gå ut ur grottorna för han är där. Det är hans verk det här som händer. För det står i Bibeln. Och vi behöver inte bli förtvivlade, och tro att allt är kört.

Nej, här kan vi ju läsa att det här ska komma innan Jesus kommer och vi är alltså där, idag.

Tänk Jesus är med oss fast vi kanske inte alltid ser honom.

Och det som gäller idag är att vi stadigt går med Jesus, går Guds väg. Ja dagligen ropar till honom om kraft och ledning så att vi går rätt. För det är inte de som tror som ska drabbas av vreden utan de som inte tror.

Jesus kommer och hans rike är nära.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar