lördag 11 november 2017

Ändetiden 257,
Ormen förleder församlingen



Den första av de tre onda andarna är alltså Ormen, eller Draken som det också kan översättas. Det var Ormen som lurade Eva i lustgården. Eva är ju en symbol för församlingen. Och det är alltså det vi ser här. Församlingen leds fel av Ormen, av djävulen.

Ondskan har alltså kommit in i Guds församling.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.

Vi ser det idag hur man ifrågasätter Guds ord i våra församlingar, i våra kyrkor, och hur man säger: Är det verkligen så att Gud har sagt. Det som var otänkbart förr i våra församlingar det är helt OK idag.

Och vi kan läsa om Ormen i 1 Mos 3 och hur han ifrågasätter det Gud har sagt.

1 mos 3:1 <Trad:> Och ormen var listigast av markens djur som Guds Jashve hade gjort och han sade till kvinnan [Eva]: Men är det verkligen så att Gud har sagt, ni skall inte äta av alla träd i trädgården.


Eva är kvinnan och därmed också symbol för församlingen, och det är alltså den som Ormen lurar, och det är precis som idag. Ormen går runt i våra församlingar och ser till att det inte är Guds vilja som sker utan annat som väller in.

Vi har t ex Ulf Ekman som plötsligt blev Katolik. Hela kristensverige förfasade sig. I 500 år snart har vi som Protestanter kämpat mot den katolska tron och att Påven skulle ha någon auktoritet, att vi skulle be till Maria och Helgon etc. Och så plötsligt faller allt.

Vi ser t ex i våra frikyrkor hur gamla fina väckelsesånger inte sjungs längre, Det är moderna lovsånger som man sjunger idag. Nya sånger som ofta kommer utifrån. Det är som hade man rivit ut hela Psaltaren ur Bibeln och sagt den ska vi inte läsa.

Vi ser när det är bön i församlingen, då är det bara pastorn som ber. Förr var det ett bönebrus i hela församlingen. Det hördes Amen och Halleluja, etc. Och när pastorn var färdigt med sin bön var det flera i församlingen som bad. Men nu är allt sådant borta. Ormen har varit där och tystat.

Söndagsskolan har praktiskt taget upphört. Om man ser till antalet barn i olika åldrar är det ett försvinnande litet antal som idag går i Söndagsskola, ja den heter inte ens Söndagsskola längre, idag heter det Äventyret.

Så här skulle vi kunna fortsätta och räkna upp hur våra Kyrkor och församlingar har anpassat sig till världen. Hur Anden har lämnat. Och hur Kyrkor och församlingar idag är tomma.

Ormen har varit framme och viskat och man har gått hans väg. Och vi ser resultatet idag.

Karl Håkan



1 kommentar:

  1. Det är inte "ormen" som leder fel. Han hjälper bara Gud på traven, för att Gud skall ha ryggen fri. Gud säger: "Ni skall inte äta av frukten från Kunskapens träd, på det att ni inte skall "döden dö". Att "döden dö" innebär sannolikt, att den jordiska kroppen dör, men anden lever vidare.
    Detta var djävulen (ormen) mycket väl medveten om, så han säger: "Ingalunda skolen I dö. Men Gud vet, att när ni äter av Kunskapens träd, så skall edra ögon öppnas och ni skall bli såom Gud, i det att ni får förstånd om vad som är ont och gott." 1Mos.3:4-5

    Om inte människorna lärde sig skillnaden mellan gott och ont, så hade inte deras "ögon
    öppnats". Men, nu gav Gud dem förstånd, så de kunde skilja mellan gott och ont. Han behövde alltså inte undervisa dem om det onda. De skulle själva få göra den erfarenheten.
    Men, de fick betala ett högt pris för denna frihet, nämligen att "döden dö".
    Tur att människan inte lever för evigt i denna världen. De onda dör likaväl som de goda. Men, alla skall vi efter döden stå inför Kristi domstol i himmelen. Där skall vi göra räkenskap för vårt jordelivs gärningar. 2Kor.5:10
    Men, detta är inte slutet. De "frälsta" får vila sig från sitt arbete Upp.14:13, de övriga ges möjlighet att så ännu ett frö på jorden. 1Kor.15:36-38
    Efter de tusen åren skall vi övriga bli levande, dvs. aldrig mer behöva dö. Upp.20:5 Upp.21:4

    SvaraRadera