lördag 18 november 2017

Ändetiden 264,
Kyrkans uppgift är fullgjord



Inte heller Kyrkan undgår Guds verk i vredesskålarna. Den 7:e ängeln häller sin skål över Kyrkan. Här i bibelordet uttrycks det som i luften. Luften är i bibeln Andevärlden.

Och vi ser här hur Gud själv tar till orda från sitt tempel. Guds tempel är ju vi kristna och det är oss Gud har använt, och vi ser att Guds budskap det är, att nu är vi färdiga. Nu är hela jorden Evangeliserad. Vi har kommit dit som var Guds mål.

Upp 16:17 Och den 7:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i luften (i andevärlden *) och det kommer en väldig röst [ljud] från himmelens tempel, från tronen, som säger: Det [Han] har skett [blivit till]. {* både grekiskt och judiskt tankesätt var att det var andar och demoner i luftrummet}
Upp 16:18 Och det kommer dån [ljud, röster] och åskor [åskväder] och blixtar [starkt ljus] och jordskalv [storm], nu blir det väldigt, och som inte skett [sker, skall ske] från det människan uppträdde [uppträder] på jorden, så stort är jordskalvet [stormen], det är väldigt.


Kyrkans uppgift är alltså färdig. Evangelium har nått alla länder och alla folk. ”Det har skett” som det står.

Och att det är spridandet av evangelium det ser vi av vers 18. Det är det som varit Kyrkans uppgift genom århundradena. Att föra ut Guds Evangelium. Och vi ser kraften i vilket det sker.

Det har vrålats ut, det har varit som ett Dån. Och det låter som kraftig Åska, ingen har kunnat undgå Evangelium. Och det är ljusstarkt som en Blixt som lyser upp i mörkret.

Vi minns hur Jesus gav sina lärjungar i uppgift att sprida evangelium till Jordens yttersta gräns. Alla skulle höra det. Och nu har det alltså skett. Här i Bibelordet har vi kommit dit. Jesu uppgift för Församlingen är fullbordad.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar