onsdag 8 november 2017

Ändetiden 254,
5:e skålen,
Censur och Självcensur



Åter har vi vår tid. En tid när Censuren slår till. Det kommer så smygande, man kan knappt se det. Men succesivt dras snaran åt, och det blir mörkare och mörkare.

Utrymmet som vi har att säga vad vi vill, blir mindre och mindre. Vi är som djur snart innestängd i vår fålla.

Och vi gör bäst i att inte säga något. För det är Självcensur som gäller.

Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skålvilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sönder sina tungor [bet fast sina tungor, lade tand för tunga] av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].


Det trodde man aldrig med vårt moderna samhälle med alla dessa kommunikations medel vi har idag. Som internet, med Facebook och YouTube etc. Där fick man tala fritt för några år sedan och det de officiella medierna försökte vinkla, det avslöjades där.

Men idag är det Censur också på Facebook, och på YouTube. Man har grupper av människor som har tagit på sig att titta runt på olika sidor och anmäla och försöka stoppa det som inte är Politiskt Korrekt. Och det finns till och med datorer som letare runt på sidorna för att se om där finns något som ska Censureras. Och de som lagt ut saker på Youtube och Facebook, som de här grupperna retar sig på, blir avstänga och får sina sidor borttagna.

Det är inte klokt men det var vad det blev av yttrandefriheten.

Och de kommentarfält som tidigare fanns i många tidningar, de är borttagna. Man vill inte att enskilda ska kunna komma fram med avvikande åsikter. Man kanske uttrycker sig på ett felaktigt sätt.

Vi har verkligen kommit in i ett tillstånd där man får lägga tand för tunga, eller som det också är översatt, bita sönder sina tungor.

Och åter igen ser vi idag att det som framförs i våra massmedier går ut på att förtala Jesus. Att ta det Kristna ut ur samhället. Det är verkligen en hemsk tid vi lever mitt uppe i. En tid som håller på att totalt avkristna våra länder.

Och tänk att det var så här det skulle vara under Vredesskålarnas tid. Det var ingen som trodde tidigare, för det vi har idag är nya saker som inte fanns. Men verkan av dessa nya saker är precis det som står i de här profetiorna.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar