måndag 20 november 2017

Ändetiden 266,
Vår tid är unik på grund av Evangelium



Ja, hela jorden vänds upp och ner av Evangelium, när Gud har fått verka. Så kraftfullt är det. Det ställer om hela mänskligheten. Och vi ser idag hur det blivit så. Allt är annorlunda idag mot vad det var för bara 100 år sedan för att inte tala om hur det var för 200 år sedan.

Upp 16:18 Och det kommer dån [ljud, röster] och åskor [åskväder] och blixtar [starkt ljus] och jordskalv [storm], nu blir det väldigt, och som inte skett [sker, skall ske] från det människan uppträdde [uppträder] på jorden, så stort är jordskalvet [stormen], det är väldigt.


Det som händer idag är något unikt i mänskligheten. Det har aldrig hänt förut. Och det är Guds kraft som gör allt samman. Det är Guds vilja som för mänskligheten framåt.

En del människor tror att det här med den utveckling vi har idag är något givet. Att det har kommit av sig självt. Men det är alltså Guds välsignelse. Det kommer ur Evangelium som har spridits. Överallt dit Evangelium har kommit dit har denna kraft kommit som gett oss vårt nya samhälle. Evangelium skakar om och förvandlar, ja det är som ett väldigt jordskalv.

Jag minns själv vilket annorlunda samhälle vi hade när jag var liten på 50 talet. Där fanns inte TV. Där fanns inte Internet. Där fanns knappt bil för den vanlige medborgaren.

Rinnande vatten fanns inte hos många familjer. Och det var utedass som gällde på många ställen, också på vintern.

Idag har vi ett totalt annat samhälle. Vi lever i lyx jämfört med då. Och det här visste Gud. Det är han som gett oss det här. Han har vänt hela tillvaron upp och ner och gjort något som är unikt i mänskligheten.

Och så länge vi har kvar Gud. Så länge vi har vår tro på Jesus, så får vi behålla det här som Gud har gett. Men när vi överger Jesus och tron på honom. Då försvinner också det här som Gud har gett oss.

Det ser vi i vårt samhälle, där vi övergett Jesus i det officiella samhället och vi ser hur fler och fler områden övertas av ljungens lag och hur eländet börjar breda ut sig.

låt oss kraftigt hålla kvar Jesus och åter sätta honom i centrum i vårt samhälle. Då fortsätter Gud sin kamp för oss och vi får behålla det Gud har gett oss. Vårt moderna samhälle med välstånd och utveckling.

Vi får leva i detta. Det är fantastiskt.

Halleluja, Gud segrar och hans seger kommer!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar