torsdag 30 november 2017

Ändetiden 276,
Den Katolska Kyrkan är korrupt och är full av Avgudadyrkan


Det är det här förfallet Jesus beskriver i berättelsen om det stora Skökan. Och som vi längre fram också kommer att se heter det stora Babylon. Den korruption och avgudadyrkan som rått inom stora delar av Kyrkan. Och den Kyrka vi speciellt talar om här det är Den Katolska Kyrkan.

Den har varit och är som en prostituerad. Kyrkan skulle ju vara Jesu kyrka, ett salt i förruttnelsen. Leda länder och folk på Guds väg. Men där har kyrkan svikit. Den har svikit Jesus och låtit annat ta över.

Upp 17:1 Och en av de 7 änglarna [budbärarna], de som har de 7 skålarna, kommer och talar till mig och säger åt mig: Kom hit jag skall visa dig den stora skökans straffdom, hon som sitter över de många vattnen.
Upp 17:2 Med henne horar [dyrkar avgudar] konungarna [de styrande] på jorden, och de som bor på jorden är druckna av hennes otukts [avgudadyrkans] vin.


Kyrkan har matat folk med sin Villfarelse och Avgudadyrkan, som vi sett, genom tiderna, där annat än Jesus har hållits fram. Och det är många som drabbats, det ser vi på uttrycket ”sitter över de många vattnen”. Vatten som hav och vattensamlingar etc., är en symbol för folk, människomassor.

Och makten har varit viktig för kyrkan. Den Katolska kyrkan var länge överhuvud i hela Europa. Det var den som styrde. Kungarna fick följa vad kyrkan sa.

Vi ser avgudadyrkan tydligt inom den katolska kyrkan, där man har helgonen som man dyrkar och tillber, och där Maria, Jesu moder i många stycken har ersatt Jesus.

Det är mycket som har gått snett inom den Katolska kyrkan. Och det är alltså den kyrka som beskrivs här.


Och det vi kommer att få se, i den här profetian är hur Guds dom kommer över den Katolska Kyrkan.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar