tisdag 28 juli 2020


Den Andliga världen 10,
Varför gör Gud så här
?
Det är en intressant fråga, varför Gud tillät den Katolska kyrkan att bli korrupt. Den som alltså skulle bära Evangelium vidare genom århundraden. Och varför han fortsatte att använda den som sin kyrka.

Upp 17:6 Och jag ser kvinnan som dricker sig full av de heligas blod och av Jesu vittnens [martyrers] blod, och jag förundrar mig när jag ser henne, med väldig förundran.


Läser man vidare här i Bibeln så får vi se vad som gäller med Vilddjuret. Och själva förklaringen finner vi i Upp 17:17.

Upp 17:17 För Gud inger i deras hjärta att göra hans vilja, och utföra syftet och att ge deras kungadöme till vilddjuret, ända tills Guds orden [sakerna] blir fullföljda.


Syftet med allt ihop är just att Guds order, Guds vilja ska bli fullföljd. Genom det här skeendet så säkerställde Gud att hans frälsning kan fullföljas.

Hade den Katolska kyrkan varit annorlunda, Kanske som Pingstkyrkan var hos oss på 1900 talet. Då hade kanske inte den Kristna tron bestått. Då hade kanske Islam tagit över hela Europa och utrotat allt Kristet.

Men genom att den Katolska kyrkan fanns där och hela tiden hade Bibeln och trots sina brister predikade Jesus, så bestod Evangeliet genom århundradena i Europa och vi kunde få den reformation som vi fick på 1500 talet och den våg av väckelse som vi fick med början i 1700 talet och fram till Pingströrelsen på 1900 talet.

Och vi har fått den världsvida Ande utgjutelsen som vi har idag ut över världen där människor blir frälsta som aldrig förr. Ja i en takt så att snart är förmodligen hela världen omvänd till Jesus.

Och det är ju så det ska gå, det kan vi läsa i Upp 19:17 - 20

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Här har vi alltså avslutningen och vi ser att vad som föregår Jesu seger över ondskan det är fåglarna som intar alla. Fåglar är en symbol i Bibeln på Ande och fåglar på himmelens höjd är Helig Ande.

Det är alltså det som ska hända, den Helige Ande ska inta alla så att Guds vilja blir uppfylld.

Men som vi ser så vill inte ondskan det här utan sammankallar alla sina styrkor för att stå emot.

Men segern kommer för Gud och Jesus och det kan vi läsa i Upp 19:20 där kastas Vilddjuret och Den Falske Profeten i sjön som brinner med Svavel.

Alltså Socialismen och Globalismen tillsammans med Islam kommer att besegras av Guds Helige Ande.

Och i allt det här var alltså Den Katolska Kyrkan en del för att Evangeliet skulle kunna nå vår tid och Jesu seger komma.

Karl Håkan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar