torsdag 2 juli 2020


Vår mediavärld 71,
7:e Vredesskålen,
Andevärldens händelser


Den 7:e Vredesskålen gäller Andevärlden. Vi ser att den hälls i luften. Och luften var på den tiden lika med Andevärlden. Andarna levde i lufthavet.

Så det vi får läsa om här i samband med den 7:e vredesskålen är alltså det Andliga skede som händer.

Vi ska titta på helheten nu i det första inlägget om den 7:e skålen, och så ska vi titta på detaljer i kommande inlägg.

Upp 16:17 Och den 7:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i luften (i andevärlden *) och det kommer en väldig röst [ljud] från himmelens tempel, från tronen, som säger: Det [Han] har skett [blivit till]. {* både grekiskt och judiskt tankesätt var att det var andar och demoner i luftrummet}
Upp 16:18 Och det kommer dån [ljud, röster] och åskor [åskväder] och blixtar [starkt ljus] och jordskalv [storm], nu blir det väldigt, och som inte skett [sker, skall ske] från det människan uppträdde [uppträder] på jorden, så stort är jordskalvet [stormen], det är väldigt.
Upp 16:19 Och den stora staden blir till 3 delar och folkens städer faller och det väldiga Babylon [förvirring, blandning], gör sig påmint inför Gud, så att han ger henne sin ilskas [hämnds] vredes vins bägare.
Upp 16:20 Och nu flyr alla öar, och berg går nu inte att finna.
Upp 16:21 Och väldigt hagel, som en talent [ca 30 kg], kommer ner från himlen på människorna, och människorna förtalar [skymfar] Gud för haglets plåga [skada], för plågan [skadan] är enorm och kraftfull [extrem, överstigande].



Det vi ser här är alltså att först händer det väldigt mycket. Det blir ljud ja våldsamt ljud som hörs överallt och hela tillvaron skakar. Och vad är det. Jo det är evangelium som förs ut. Det har förts ut med väldig kraft och gör så idag också. Och det har lätt till en total förändring av världen. Hel världen har blivit annorlunda pgr av evangelium. Jesu Evangelium är totalt revolutionerande.

Och Den kristna kyrkan har blivit till 3 delar, och idag har vi den Romersk katolska kyrkan, Vi har den Ortodoxa kyrkan och vi har de Protestantiska kyrkorna. Och vi ser hur Statskyrkorna faller ihop. Och också hur den Katolska kyrkan får dricka Guds straffdoms vin.

Och vi ser idag hur den Katolska kyrkan alltså det stora Babylon mister sin roll. Ingen bryr sig om det längre.

Och inte bara det. Det har genom århundradena funnits flera små sekter. Med olika sätt att se på Kristendomen etc. Men allt sånt försvinner nu. Alla Öar är borta.

Och även bergen försvinner. Det finns alltså inte längre något fast, allt är relativt. Och så är det också idag och blir mer och mer.


Och slutligen kommer Guds Hagel. Alltså straffdomar som slår på människorna så att de omvänder sig och när Haglet smält så blir det vatten som leder till ny växt och välsignelse.

Och den här sista meningen är alltså hela mening med Vredesskålarna och det vi nu tittat på i Upp 16.

Där har vi en kort sammanfattning av den 7:e Vredesskålen, och låt oss nu titta på varje del mera i detalj.

Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar