fredag 17 juli 2020


Vår mediavärld 86,
Summering 01 av Summeringar, 
Vredesskålarna


Guds sätt att komma tillrätta med all galenskap och ogudaktighet, som vi ser idag är att sända sin Vrede över människorna, och det som en följd av att de lämnat tron på Jesus.

Gud vill ha tillbaka tron, och det sker alltså genom Vredesskålarna och dem kan vi läsa om i Upp 16. De ä 7 till antalet och de är:

1:a Vredesskålen
Det sjuka sinne som TV och Internet skapar bland Guds folk

2:a Vredesskålen
Den Andligt döda västvärld vi har idag.

3:e Vredesskålen
Mord, våld etc i massmedia

4:e Vredesskålen
Den personliga integriteten tar över vår upplysta värld och stoppar ljuset.

5:e Vredesskålen
Mörker och Censur i Vilddjurets rike

6:e Vredesskålen
Guds välsignelse över Västvärlden upphör och Österlandet väller in.
De tre onda Andarna försöker ta över världen för att förinta Israel.
Jesus kommer snart

7:e Vredesskålen
Guds Evangelium predikas så att hela världen skakar och ändras.
Kyrkan splittras och allt blir relativt.
Guds straff är som Hagel på 30 kg, men när haglet smällt kommer Guds välsignelse över mänskligheten.


Vår mediavärld 82, Summering 7, Vredesskålarna

Efter allt det vi läst i Upp 13 och 14 och början av 15 kommer Guds vrede. Fast människorna har det så bra så växer inte tron utan det blir i stället tvärs om. Ondskan tilltar på Jorden.

Guds sätt att komma tillrätta med det här problemet är det vi ser idag. Gud får låta Ondskan ha sin gång så människorna får se hur illa det faktiskt blir när man överger Jesus.

Och genom att samtidigt låta sin Ande verka så kan han på så vis ta människorna ur deras galna beteende så att Jesus på nytt får bli vår herre och frälsare.

Som vi sagt flera gånger kan man speciellt läsa om det här i Psalm 2

Ps 2:1. Varför är hedningarna rasande och folk larmar om det värdelösa.
Ps 2:2. Jordens konungar reser sig och furstarna rådslår tillsammans, på grund av [mot] Jesus [Jashve] och på grund av [mot] Messias [en smord].
Ps 2:3. Låt oss slita av deras band och låt oss kasta av oss deras rep.
Ps 2:4. Min Herre sitter i himmelen, han skrattar, han förlöjligar dem.
Ps 2:5. Då talar han till dem i ilska och i sin vrede skakar han om [ansätter han] dem.
Ps 2:6. För jag har insatt min konung på Sion, mitt heliga berg.
Ps 2:7. Jag förkunnar Guds beslut, Jesus [Jashve], säger han, är min son, den jag födde dig den dagen.
Ps 2:8. Begär från mig, och jag ger dig hedningarna [folken] som din arvedel [besittning] och din egendom intill jordens ändar.
Ps 2:9. Du slår sönder dem med järn stav, som formade saker krossar du dem.
Ps 2:10. Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11. Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12. Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.

Här kan vi läsa just det här som vi ser idag, hur världens ledare har beslutat att inte ha Jesus med, men hur Gud förklarar att det är Jesus som ska regera och hur hans vrede utgjuts och hur resultatet blir att man tjänar Jesus och leder världen i hans förstånd och renhet.

Och det är den här vreden vi alltså kan läsa om mera i detalj i Vredesskålarna, som vi ser utgjutna i våra dagar, alltså i vår tid.


Vår mediavärld 83, Summering 8, 1:a – 5:e Vredesskålarna, Förförelse, Andlig död och Censur

Här i de första 5 Vredesskålarna känner vi igen oss i vår tid.

Vi har den 1:a Vredesskålen som visar vilken skada som vårt samhälle har åsamkats genom det Ondskans Budskap som varit på TV och på Internet. Det är därför det är viktigt att vi följer den regel Gud har gett oss i Upp 14:12

Upp 14:12. Här gäller de heligas trofasthet [uthållighet], så att man håller [bevarar] Guds befallningar [bud, ålägganden] och Jesu tron [tilliten till Jesus].

Vi ska ha 10 Guds bud med oss när vi ser på TV och surfar på Internet och de program och hemsidor som bryter mot 10 Guds Bud de ska vi inte se. Och vi ska också ha Jesus med oss och de sidor och Program som hånar och gör ner Jesus ska vi inte se. Men det som uppfyller det här som Gud har gett oss i Upp 14:12 kan vi alltså titta på.

I den 2:a Vredesskålen har vi ett samhälle som är Andligt dött. Hela världen har idag övergått i det här tillståndet. Och vi ser idag hur i stort sett allt officiellt, Statligt, och i Företag har blivit Gudsförnekande och förbjudit allt om Gud och Jesus.

I den 3:e skålen får vi möte allt det våld, mord och kriminalitet etc, som idag kommer i våra massmedia. Ja det är konstigt, i ett samhälle där vi bekämpat fattigdomen och folk börjar få det bra. Då söker man våld. Då blir kriminalitet det man vill se på sin fritid.

I den 4:e skålen möter vi det öppna sanna och avslöjande samhälle som vi får när vi har fria massmedia som strävar efter att sända sanningen, Den sanning där man ser Jesus. Men folk vill inte ha den här sanningen, utan idag går lagstiftningen ut på att förbjuda information. Den personliga integriteten har blivit det vi ska sträva efter. Och den som avslöjar saker kan straffas.

Och i den 5:e skålen hamnar vi riktigt i Ondskans samhälle med Censur och mörker, där massmedia har blivit ondskans propagandaredskap och den som talar fritt ur hjärtat hamnar inför domstol. Och här känner vi igen vårt samhälle i Sverige. Där vänstern har tagit över massmedia och vrider nyheterna för att förföra Svenska folket, och där Gamla människor som varit med och vet hur det faktiskt är hamnar i domstol när de tar bladet från munnen och uttrycker sig som de blivit lärda en gång.

Ja så här är det idag och vi är här. De 5 första skålarna är igång och vårt samhälle är alltså ett samhälle i där Vreden verkar.

Och det luriga i allt ihop är att många inte ser det här. Utan de går fortfarande och väntar på Antikrist som de tror ska komma nu. Och uppfylla det som står i Upp 13. Något som ju redan hänt och som vi skrivit om. Och där vi kunde se att Hitler var Antikrist.
Vår mediavärld 84, Summering 9, 6:e Vredesskålen, Slutstriden inleds för att utplåna Israel och Judarna

I den 6:e Vredesskålen läser vi om mera direkta händelser och vi känner igen dem runt omkring oss. Och man frågar då: Hur vet vi att vi är här i Upp 16:12 – 17 nu.

Och svaret finner vi i de profetior som vi just har gått igenom. De tecken som finns i Upp 13, Upp 14 och Upp 15 har gått i uppfyllelse. Alltså
Vi har redan fått TV (Upp 13:14-15),
Vi har redan fått www (Upp 13:18);
Vi har redan TV satelliterna som flyger på himlen med sitt budskap (Upp 14:6 – 11).
Vi har molntjänsterna där Jesus finns på molnet (Upp 14:14) och
Vi har idag det totalt uppkopplade samhället som är som ett genomskinligt glas hav där man ser allt på jorden just som det händer. (Upp 15:2).

Det här finns redan. Och är alltså passerade profetior som är i full gång. Och det är just för att visa det här, att vi är här mitt i Vredesskålarna, som Jesus har gett oss den här serien med Profetior så att vi ska vara helt säkra på att vi har kommit fram hit.

Vi har också i det förra avsnittet sett hur Vredesskålarna 1 – 5 just nu pågår i vårt samhälle och hur det är deras verkan som har format den värld som vi har.

Och då är det alltså naturligt att vi just nu är framme vid den 6:e Vredesskålen,

Den där Guds välsignelse över västvärlden tar slut.
Den där det Österländska, både österländska religioner och de österländska ekonomierna, tar över vår västvärld.
Den där vi ser hur världen styrs av Tre Onda Andra.

Och vilka tre Onda Andar, jo Vilddjuret och Den Falske Profeten, och Ormen, Draken, alltså djävulen själv.

Vilddjuret, Det är den Ande som idag har som mål att styra hela världen. Och vi ser hur Socialismen, Vänsterkrafterna, tillsammans med Globalismen tar ett kraftigare och kraftigare grepp över vår värld. Och deras strävan är en värld underordnad dem.

Den Falske Profeten. Det är alltså Islam, Och hur vet vi då att Den Falske profeten här i Upp 16:13 är just Islam, det har ju funnits många profeter genom tiderna. Men Svaret där är att vi ser hur alla tecken, som vi just tog upp, pekar på att vi är just här, i bibelordet, idag, och vi ser hur Islam har tagit just den här rollen som en av de tre starka krafterna som verkar idag och som har som mål att få hela världen att underordna sig.

Och slutligen har vi Ormen, (Vi tar den sist eftersom den är lite mera svårförståelig). Vi minns där hur Ormen var Satan själv som bedrog Eva i Lustgården. Och Eva är ju en symbol på församlingen. Och där har vi alltså kopplingen. Det är samma roll som Ormen har här. Han bedrar kyrkorna idag så att de blir utan kraft, tomma och fyllda av världen och dess budskap i stället för att ha Jesus.

Så när Vilddjuret, alltså Socialismen och Globalismen, tillsammans med Den Falske Profeten, Islam, gör allt för att ta över världen. Då har de Kristna gett upp. Då har kyrkorna redan kastat in handduken för Djävulen har varit där och förvridit dem. Lurat dem och tagit kraften från dem.

Och vad är syftet med dessa tre onda Andra, Varför håller de på. Vad vill de. Ja vi läser om Krig i Upp 16:14, men vilket krig. Jo Harmagedon (Upo 16:16), som är samma ord som Hamongog, som står för Gazaremsan och därmed kriget mot Israel.

Det är alltså där vi har syftet med allt det vi ser idag. Det är att utrota Israel och krossa Judarna och förintat dem. Något som Djävulen alltid strävar efter.

Och i samband med det också utrota det Kristna och Jesus.

Men vi vet när vi läser längre fram (Upp 19:20 – 20:3) att Djävulen och hans tre onda Andar inte kommer inte att lyckas, och det får vi tänka på redan här så vi inte tappar modet när vi ser de här tre onda Andarna och deras framfart idag.

Ja vi kan faktiskt också läsa om Glashavet i Upp 15:2 och att när vi ser det. Allts det totalt uppkopplade samhället. Då ska vi veta att Jesu tid har kommit och hans Seger är på gång, Hans domar verkar redan.

Vi passar på att citera det här för det är viktigt att ha det här med sig när vi ser den hemska tid vi just nu är i.

Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].

Alltså när vi ser hela världen på en gång. Det vi alltså gör idag. Då ska vi prisa Jesus för hans seger är på gång, Den tid när alla ska böja sig för honom. Och vi ser redan hur det är hans domar som verkar.

Men här i Den 6:e Vredesskålen får vi alltså läsa om det som händer just nu i vår tid, när Ondskan genom de här 3 Onda Andarna gör ett sista försök att krossa Israel och Judarna, ja också hela Jesu verk.
Vår mediavärld 85, Summering 10, 7:e Vredesskålen, Andevärldens händelser i ändens tid

Den 7:e Vredesskålen hälls i luften, och det kan låta konstigt, då rinner det ju bara ner på marken. Men luften var på den tiden Andevärlden och den här 7:e skålen berättar alltså hur Guds vrede drabbar Andevärlden.

Det första vi möter är Dån, Åska, Blixtar och Jordskalv. En illustration av hur Evangelium sprids och verkar. Budskapet om Evangelium är så kraftfullt att det är som ett dån, och lik blixtar kan ingen undvika att se det, det ger ju klarsyn, lyster upp. Och idag använder vi våra massmedia i den här verksamheten.

Och Evangelium är också totalt revolutionerande. Det vänder upp och ner på vanligt tänkande. Det samhälle som bestod av våld och hot och blod tidigare, blir ett samhälle i frid och som fungerar. Det är en total revolution som en väldig jordbävning.

Men Den stora staden, alltså Kyrkan som skall vara skydd. Den bryts sönder och blir till 3 delar, något som vi sett genom historien faktiskt ägt rum.

Och öar, alltså samfund som är annorlunda och håller sig för sig själva försvinner, något vi ser idag. Idag är alla sanna kristna tillsammans oberoende av samfundstillhörighet.

Och att Berg försvinner illustrerar det vi ser idag när allt blir relativt. Den fasthet man hade tidigare och som kyrkan höll styvt på har försvunnit, och vi måste som Kristna accepterar att världen är annorlunda. Men Jesus finns ända, Han sitter inte bara långt upp i skyn som man trodde förr, utan han finns i den Andliga världen och styr tillvaron.

Och slutligen kan vi läsa om Hagel som är enormt stort, jag faktiskt 30 kg. Och det illustrerar den tid vi har nu när Guds vrede hälls över Ande världen och vårt samhälle och Gud slår på vår västerländska värld, för att vi ska omvända oss. Och när vi gjort det då smälter Haglet och blir till vatten som vattnar Jorden och skapar välsignelse.

Gud vet vad han gör och hans verk kommer att fullbordas.
Karl Håkan
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar