onsdag 8 juli 2020


Vår mediavärld 77,
7:e Vredesskålen,
Sekterna försvinner


Genom århundradena har det funnits många sekter, Olika kristna samfund som har tolkat delar av Bibeln olika, och strikt hållit just på sin tolkning. Men idag ser man inte mycket av det. Idag är det mer att det totala Evangeliet gäller. Jesus och hans försoning.

Här i Profetian beskrivs det hela som: nu flyr alla öar, Bibeln liknar de här olika sekterna och samfunden vid öar.

Upp 16:19 Och den stora staden blir till 3 delar och folkens städer faller och det väldiga Babylon [förvirring, blandning], gör sig påmint inför Gud, så att han ger henne sin ilskas [hämnds] vredes vins bägare.
Upp 16:20 Och nu flyr alla öar, och berg går nu inte att finna.


Här i Sverige fanns t ex. många olika samfund när jag var barn. Vi fick lära oss en hel serie av dem och vad de stod för. Där fanns Svenska kyrkan, Katolska kyrkan, Pingströrelsen, Helgelseförbundet, Örebromissionen, Frälsningsarmén, Svenska Frälsningsarmén, Metodisterna, Missionsförbundet, Baptistsamfundet, och säkert några till som jag inte minns eller inte hörde om.

Idag finns det klart färre. Vi har Svenska kyrkan, Katolska kyrkan, Pingströrelsen, Frälsningsarmén, och Equmeniakyrkan som involverar de övriga.

Och man ser också att när Kristna samlas idag så är frågan om man är kristen inte vad man tillhör för samfund. Idag är det tron som räknas.

Och så här vill ju Gud ha det, Inte att vi delar upp oss och fördömer varandra utan att det är vars och ens tro som räknas.

Sedan finns det ju falsk ekumenik som blir en träldom utan resultat, också där man accepterar sådant som egentligen inte hör till Jesus för att kunna vara tillsammans och bilda organisatoriska enheter.

Men man ska låta Gud sköta det här och inte göra det styrt så att det blir fel.

Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar