måndag 27 juli 2020


Den Andliga världen 9,
Den Katolska kyrkan har dödat och förföljt sanna kristna i århundraden


Ja så mycket som 100 miljoner människor nämns som den siffra som den Katolska kyrkan har dödat i sina förföljelser av de som inte hade samma tro. Och när vi vet att den Katolska kyrkans tro i många stycken var Avgudadyrkan så är det alltså många sant kristna man har dödat.

Upp 17:6 Och jag ser kvinnan som dricker sig full av de heligas blod och av Jesu vittnens [martyrers] blod, och jag förundrar mig när jag ser henne, med väldig förundran.


Här i Upp 17:6 kan vi läsa om det, det känns konstigt först, att det som alltså ska vara Kristi Kyrka på jorden dödar Jesu vittnen alltså kristna. Men så blir det alltså när kyrkan blir fylld av onda Andar. När annat än Jesus styr kyrkan.

I närtid har vi t ex det 30 åriga kriget. Där vår egen kung Gustav II Adolf fick sätta livet till i kampen för att kunna predika det rena fria ordet i vårt land. Det som höll på att hända var alltså att den Katolska Kyrkan med våld försökte ta tillbaka de protestantiska länderna för att på nytt lägga dem under den Katolska kyrkan.

Men Genom det 30 åriga Kriget så fick det ett slut och Sverige kunde förbli Protestantiskt och i förlängningen få den Väckelsevåg som gick fram i Norra Europa på 1800 talet och fram på 1900 talet.

Och vi fick se motsatsen i Frankrike. Frankrike hade en väldig väckelse strax efter reformationen och var en av de länder där Protestantismen gick fram. Men den Romerska kyrkan lyckades genom just förföljelse och dödande etc, stoppa detta och på nytt införa den katolska tron i Frankrike.

Och vi vet alla vad som hände, där kom på slutet av 1700 talet den Franskarevolutionen. Där man kastade av sig både Kungen och den Kristna tron tro och ut från denna revolution kom senare Socialismen, som har blivit vår tids religion. En Antikristlig religion där man säger sig vara bättre än Jesus själv. Men i själva verket bryter mot de flesta av Guds lagar, ljuger och själ och t o m dödar.

Och tittar vi på medeltiden, och tiden före Reformationen, så fanns det flera försök till reformation och väckelse i den katolska Kyrkan som på samma sätt slogs ner med brutalt våld.

Så här har det alltså varit och det är därför vi kan läsa om det här i Upp 17:6

”Och jag ser kvinnan som dricker sig full av de heligas blod och av Jesu vittnens [martyrers] blod

Men den här kyrkan har alltså idag tappat makten och Guds folk är fria och kan prisa Jesus och följa honom som Jesus vill och inte vara styrda av stora Kyrkan, den Katolska kyrkan, och dess avgudadyrkan. 

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar