lördag 18 juli 2020


Vår mediavärld 0,
Total Summering
av Profetiorna om vår Mediavärld



Det är många som inte är medvetna om vilket fokus Gud har lagt i Upp 13 – Upp 16 på profetior om våra Massmedia. Man frågar sig varför han gjort det. Men svaret är ganska enkelt.

Massmedia spelar en mycket stor roll idag i vår värld och vi ser att mycket av Avkristningen, och Onda Andras inflytande över vår värld sker just idag via massmedia.

Och dessutom är dagens massmedia något som var helt otänkbart för bara några hundra år sedan. Och genom att tala så mycket om just massmedia så visar därmed Gud att vi är på ändens tid och att han är med oss, och att han vet att vi är här i Historien och att han faktiskt bryr sig om oss. Och Gud säger t o m åt oss att när vi ser den här totalt genomskinliga världen vi har idag, där vi kan se allt just som det händer, då ska vi jubla för då vet vi att det är Jesus som snart ska regera och det är hans domar vi ser i verksamheten.

Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].

Här i Upp 15:2 visar Gud oss just var vi är idag och vad som ska komma.

Och i Upp 16 får vi läsa om Vredesskålarna, det som Gud måste låta komma för att rätta till människans galna beslut, med all ondska och galenskapen som vi ser när snart sagt hela världen idag försöker utplåna Israel.

Därför får Gud sända sina Vredesdomar över mänskligheten de som vi kan läsa i Vredesskålarna. och därmed återföra mänskligheten till den väg som vi ska gå, och som Gud också kommer att få mänskligheten att gå på.

Vi kan läsa om det här i 1 Mos 1.

1 Mos 1:26 Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.

Det är det här som är Guds mål att få fram en mänsklighet som är lika Gud. Och det kan han bara få i kraft av sitt blod, nämligen det blod som Jesus gjöt på Golgata kors. Det är frälsningen i Jesus som ska genomsyra hela mänskligheten, så att Guds verk med oss får sin fullbordan.

Vi kan också se hela det här skeendet i Psalm 2:

Ps 2:1. Varför är hedningarna rasande och folk larmar om det värdelösa.
Ps 2:2. Jordens konungar reser sig och furstarna rådslår tillsammans, på grund av [mot] Jesus [Jashve] och på grund av [mot] Messias [en smord].
Ps 2:3. Låt oss slita av deras band och låt oss kasta av oss deras rep.
Ps 2:4. Min Herre sitter i himmelen, han skrattar, han förlöjligar dem.
Ps 2:5. Då talar han till dem i ilska och i sin vrede skakar han om [ansätter han] dem.
Ps 2:6. För jag har insatt min konung på Sion, mitt heliga berg.
Ps 2:7. Jag förkunnar Guds beslut, Jesus [Jashve], säger han, är min son, den jag födde dig den dagen.
Ps 2:8. Begär från mig, och jag ger dig hedningarna [folken] som din arvedel [besittning] och din egendom intill jordens ändar.
Ps 2:9. Du slår sönder dem med järn stav, som formade saker krossar du dem.
Ps 2:10. Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11. Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12. Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.

Det är hit Ps 2:12 mänskligheten ska komma, till ett tillstånd av renhet genom Jesu blod och till ett lärjungaskap där vi tjänar Jesus och där hans vilja är det vi lär våra barn, jag något som genomsyrar hela samhället.

Och för att vi ska veta och förstå att vi är här i tiden idag, Här när Jesus ska genomföra allt det här så har han skrivit in profetior om de Massmedia vi har idag och som är något helt unikt i världshistorien.

En annan synpunkt som är värt att ta upp här är alla de som säger att först måste Antikrist komma och han ska komma i Upp 13 första delen. Men vi kan ju se när vi går igenom Massmedierna att Upp 13 redan har varit. Det var ju då som Radion kom, där i början av Upp 13, och den person som då utmärkte sig speciellt var ju Hitler.

Och med tanke på att han dödade 1/3 del av Judarna alltså det profetian hade sagt. Och med tanke på allt annat ont han gjorde så behöver vi alltså inte mera vänta på någon Antikrist utan vi kan idag, konstatera att den delen alltså är passerad och att vi idag i stället är vid de 3 Onda Andarna som är som Paddor. De som ska kalla till krig mot Gud och mot Israel. Det är det vi ser idag. Och det hittar vi i Upp 16.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = altartopp, tak. larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}

Här ser vi de tre onda Andarna som just nu behärskar världen och som manar till Krig mot Gud och mot Israel. Det är här vi är idag.

Och vi ser också att snart kommer Jesus. Det ser vi i Upp 16:15. Vi ska vara redo nu. Och därför är det viktigt att vi inte går och väntar på någon Antikrist som först ska dyka upp utan ser var vi är och gör oss redo för Snart kommer Jesus. Vi är där.

Här nedan följer olika delar av profetiorna om vår Massmedia och länkar till summeringarna, vilka i sin tur innehåller vidare länkar till själva artiklarna, så att man kan läsa de delar man är intresserad av.


Vår mediavärld 10, Summering 1, Medierna och Guds Andliga skapelse

Utvecklingen i Medierna och Guds Andliga skapelse som finns beskrivne i 1 Mos 1 går hand i hand.

Och här i de här artiklarna har vi alltså sett hur medierna utvecklat sig under hela den här tiden fram till att Guds rike kommit till oss på Jorden fullt ut. Först hade vi Hieroglyfer och Lertavlor för 6000 år sedan. Sedan kom Israel folk med Gamla testamentet på Hebreiska. Och så kom hela Bibeln den vi har idag. Och på 1500 talet kom boktryckarkonsten och spred Budskapet ut över Jorden.

Och slutligen idag har vi både Radio och TV och TV satelliter och Molntjänster och hela Internet, och Jesus finns med i alla medier idag. Det har varit en enorm utveckling, och Gud har varit med hela tiden och genomfört sin frälsning.


Vår mediavärld 40, Summering 2, De 7 Massmedierna i Uppenbarelseboken

I Uppenbarelseboken tas det upp 7 massmedier som vi har idag och som har totalt förändrat vår tillvaro.

Fast de här massmedierna betyder så oerhört mycket i vår värld idag har de flesta i Kristenheten inte upptäckt att det står om dessa i Upp 13 – 15, men vi har i en hel serie artiklar gått igenom de här kapitlen i bloggen och ska nu summer för att få ett helhetsgrepp över dessa Guds profetior rakt in i vår tid.

De 7 massmedier som Bibeln tar upp är

Radion
TV
Internet
Satellit TV
Filminspelning
Molntjänster
Vår totalt sammankopplade värld

Jag vet inte om alla de här 7 kan kallas massmedier men oberoende av det så visste Gud om dem och skrev alltså om dem redan för nästan 2000 år sedan.

Vi börjar här i vår summering med Radion och TV:n.


Vår mediavärld 41, Summering 3, www och Internet

Nästa massmedia som vi möter är Internet och det är kanske snarare ett kommunikations media än ett Massmedia. Men genom sin totala spridning idag har det blivit det verktyg som förmodligen förmedlar mest massmedia.

Det som är lite chockerande när man ser att här står både www och Användarnamn och koder är att så många inte ser det här utan i stället pratar om Chip i handen.

Men när man studerar texten noga ser man att det här är vårt Internet, där man kan handla om man har användarnamn och kod och där man möter det idag kända begreppet www.


Vår mediavärld 42, Summering 4, Satellit TV och Filminspelning

För några år sedan började sändningar via Satellit TV rakt ner till oss användare. Jag minns själv upplevelsen när vi 2005 skaffade oss parabol och plötsligt fick en kristen TV kanal rakt in i Vardagsrummet. Vilken underbar upplevelse det var att kunna se Kristna program, människor som var kristna som pratade som vi och tänkte som vi. Vi slapp dessa vänstermänniskor utan Jesus som körde sin vänsterpropaganda dygnet runt. Vilken befrielse.

Och idag säger vi, ”hur klarar sig andra människor, som inte har de kristna satellitkanalerna i sin kristna tro”. Går man bara i våra kristna församlingar idag, som är så tomma på Ande och liv, blir man ju rent svältfödd Andligt.

Och läser man nu Upp 14:6 så möter man just Satellit TV och dessa Kristna kanaler, i form av en Budbärare, Ängel, som flyger på himmelens höjd och som bär fram Guds Evangelium till människorna.

Sedan hittar man två andra slag av Satelitkanaler i Upp 14:7 – 11. Det är först de kanaler som är som SVT. Helt Gudsförenekande och där Jesus är helt utrensad och där det är en självklarhet att man inte är kristen.

Och de andra kanalerna som har kommersiell bakgrund och där man sänder vilken smörja som helst bara man tjänar pengar på det. Och det är det som Bibeln kallar för att dyrka Vilddjurets Bild (TV) och märke (Internet) och vars resultat Bibeln beskriver som att ”dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [budbärarna] och inför lammet.”

Och det är alltså intressant att konstatera att det som leder till denna förbannelse det är just att titta på Vilddjurets kanaler och hemsidor, inte allmänt att använda TV eller internet.

Och inte heller ör det att ha ett chip i handen som somliga tolkar in i texterna. Utan som vi skrev i förra avsnittet så har Bibeln överhuvud taget intet om chip i handen. Skräcken för chip i handen som somliga jagar upp det är från den onde för att förvirra dessa klara och tydliga profetior som står här i Upp 13 – 15.

Och hur man ska tänka när man tittar på TV och på hemsidorna på Internet det kan vi läsa i Upp 14:12, Där det står att man ska hålla Guds bud och behålla Jesus tron. Så det är alltså de kanaler och hemsidor man ska titta på som stärker vår tro och inte på de som gör ner Jesus och Guds lag

Och varför pratar nu Jesus om Satellit TV här. Jo det är för att han vill tala om för oss att han visste och att han finns och att han är med oss. Så att när vi ser att det här så ska vi veta att Jesus kommer att fullfölja sitt ord och snart kommer han och alla knän ska då böjas för honom.

Halleluja, vilken fantastisk framtid vi har och som vi alltså redan kan börja ana.


Vår mediavärld 43, Summering 5, Moln tjänster

Här är en del av Upp 14 som jag inte förstod tidigare. Jag såg som alla andra Jesus sittande på ett moln och tittande ner på oss. Det hela var en from bild och hängde ihop med skörden som Jesus skulle skörda här. Något som han väntat på i många år.

Men idag vet vi vad Molnet är. Idag finns begreppet Molntjänst. Och här kommer alltså ytterligare en form av Massmedia. Jesus finns på Molnet, han finns som Molntjänst. Man kan gå in på Hemsidor och läsa om Jesus idag.

Och i samband med det här så sker en otrolig väckelse som vi aldrig skådat över hela världen. Länder som tidigare var helt tomma på Kristna är i dag de länder där Jesus går fram som mest. Skördearbetet pågår för fullt.

Och samtidigt ser vi hur straffen utdöms i Syrien och i länderna runt omkring, de som inte vill stötta Israel och inte vill ta emot Jesus. Guds vrede verkar alltså också samtidigt som väckelsen går fram på andra ställen.

Det som står här i Upp 14:14 – 20 går alltså bokstavligen i uppfyllelse inför våra ögon. Jesus verkar och det här bibelordet har alltså också fått en dagsfärsk aktualitet.


Vår mediavärld 45, Summering 6, Glashavet, vår totalt uppkopplade och genomskinliga värld

Idag ser vi Glashavet mer och mer. Egentligen är det här en fantastisk upplevelse som ingen generation före oss varit med om, det här att, genom våra massmedia och genom Internet, kunna se hela världen på en gång precis när sakerna händer. Det är som hela världen blivit ett enda stort Glashav. Allt syns.

Och så vill Gud ha det, för Gud är sanningen viktig. Men det är inte bara sanning, utan också Ande och Eld från Gud och samtidigt ondskans verk som nu syns.

Det här vill Gud för han vill avslöja Satan och hans verk och genom Glashavet så blir Ondskan avslöjad. Men Gud visar oss också genom sin Ande vad vi ska göra. Glashavet visar alla ondskans galenskaper men också Guds väg ur det hela.

Guds väg innehåller både Lagen och Nåden. Det är när vi har båda dessa i oss, 10 Guds bud och Jesu nåd, som Gud kan verka och få oss dit han vill fyllda med hans gärningar.

Och nu när vi kommit så här långt i profetian, att vi ser Glashavet, då ser vi också Jesu seger. Han har makten och nu verkställer han sina beslut för att slutligen frälsa världen.

Så nu är det dags för oss kristna att börja Jubla för Jesu seger är på gång och vi kan se det.


Vår mediavärld 86, Summering 01 av Summeringar, Vredesskålarna

Guds sätt att komma tillrätta med all galenskap och ogudaktighet, som vi ser idag är att sända sin Vrede över människorna, och det som en följd av att de lämnat tron på Jesus.

Gud vill ha tillbaka tron, och det sker alltså genom Vredesskålarna och dem kan vi läsa om i Upp 16. De ä 7 till antalet och de är:

1:a Vredesskålen
Det sjuka sinne som TV och Internet skapar bland Guds folk

2:a Vredesskålen
Den Andligt döda västvärld vi har idag.

3:e Vredesskålen
Mord, våld etc i massmedia

4:e Vredesskålen
Den personliga integriteten tar över vår upplysta värld och stoppar ljuset.

5:e Vredesskålen
Mörker och Censur i Vilddjurets rike

6:e Vredesskålen
Guds välsignelse över Västvärlden upphör och Österlandet väller in.
De tre onda Andarna försöker ta över världen för att förinta Israel.
Jesus kommer snart

7:e Vredesskålen
Guds Evangelium predikas så att hela världen skakar och ändras.
Kyrkan splittras och allt blir relativt.
Guds straff är som Hagel på 30 kg, men när haglet smällt kommer Guds välsignelse över mänskligheten.
Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar