fredag 24 juli 2020


Den Andliga världen 6,
Världsligt är Kyrkan rik


Kyrkan är materiellt rik men innehållet är hemskt. Och rikedomen är en falsk bild. För hela rikedomen bygger på ruttenhet och falskhet. I själva verket är Kyrkan Andligt fattig, alltså det område den skulle vara rik i.

Det hon skulle gjort som Kristen kyrka har inte varit det viktiga utan i stället att skaffa sig själv rikedom och makt.

Upp 17:4 Och kvinnan var klädd i purpur och scharlakan och förgylld med guld och ädelsten och pärlor, och har en guld bägare i sin hand, som är full med avgudadyrkan [gräsligheter] och hennes otroskaps [hors, avgudadyrkans] ruttenhet [orenhet].


Och det här med att samla rikedom känner vi igen från den Katolska kyrkan som sålde frälsning för pengar. Som införde något som de kallade för skärselden, där de efterlevande skulle betala för att den döde skulle komma ur helvetets eld och till himlen. Men någon skärseld finns inte, här är Bibeln glasklar. En person som hamnat i helvetets eld är dömd för evigt enligt bibeln.

Det kan vi läsa om i Upp 20:11 – 15;

Upp 20:11. Och jag ser en väldig skinande [vit] tron och han sitter på den. Jorden och himlen flyr bort från hans ansikte, och ingen plats finns för dem.
Upp 20:12. Och jag ser de döda, små och stora, ställda inför Gud, och böcker öppnas och ytterligare en bok, det är livets, och de döda döms utifrån det som skrivits i böckerna, enligt deras gärningar.
Upp 20:13. Och havet ger ifrån sig de döda, i sig, och döden och dödsriket [Hades] de ger ifrån sig de döda i sig. Och de döms, var och en enligt sina gärningar.
Upp 20:14. Och döden och dödsriket [Hades] slängs i elds sjön. Detta är den andra döden.
Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.

Bibeln är klar på denna punkt. För att få godkänt inför Gud måste man stå i livets bok och det gör man när man tagit emot Jesus och hans frälsning.

Inga pengar i världen kan hjälpa här, utan allt är av nåd och något vi får ta emot här i livet.

Inte heller är eget arbete på sin frälsning något värd, utan det är bara nåden i Jesus som räknas.

Och här får vi också läsa Joh 3:16 för där står det klart att det är genom Jesus som vi får det eviga livet, alltså får stå i livets bok.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.

Det är det här kyrkan ska ge människorna, Jesu frälsning, gratis och i fullt mått. Jesus är rik och med honom får vi vara rika i Anden. För han är full av nåd och kraft.

Och här kan vi citera 1 Mos 2:23.

1 Mos 2:22 <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds sons födelse, den man böjt, välsignelsen [sanningen] man vunnit på grund av Adam [människan, den blodröde], kom Eva [kvinnan] till del, och man kom med henne till Adam [mannen, den blodröde].
1 Mos 2:23 <Alt:> Och Adam [människan, den blodröde] sade: Denna gång är det kraft av min kraft och evangelium av mitt evangelium. Detta skall var och en proklamera, för från mig som är den verkliga existensen är denna lära.

Det är alltså genom Jesu kraft och frälsning vi blir det Gud vill.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar