lördag 11 juli 2020


Vår mediavärld 80,
7:e Vredesskålen,
Guds Hagel


Här i Upp 16:21 får vi läsa om Guds sista steg för att frälsa människan, och här beskrivs det som väldigt hagel och vi ser att det är så tungt som 30 kg. En tyngd som kan slå ihjäl en människa om de träffar.

Vad innebär den här bilden i praktiken. Jo det är en bild av vår tid. En tid när Ondskan håller på att ta över världen. När Guds straff träffar oss i vår tid. Hans vrede utgjuts över oss. Och vi ser det idag.

Upp 16:21 Och väldigt hagel, som en talent [ca 30 kg], kommer ner från himlen på människorna, och människorna förtalar [skymfar] Gud för haglets plåga [skada], för plågan [skadan] är enorm och kraftfull [extrem, överstigande].


Eftersom människorna idag har övergivit Jesus och inte vill ha honom så har han övergett oss och då har Ondskan fått fritt spelrum.

Vi ser det i Sverige. Sverige är dömt, det spelar ingen roll vad vi gör, Vi är i fritt fall rakt ner. Och finns det någon botten. Än har vi inte sett det. Allt blir bara dummare och värre.

Och idag kan vi se att det här sättet att vara, dessa dumheter som inte fungerar, de sprider sig. Man hade hoppats att Sverige skulle ta intryck av andra länder som har tron på Jesus kvar och som fortfarande fungerar vettigt.

Men det verkar tvärs om. Det är Sverige som exporterar sitt sätt att vara, sina dumheter. Hela västvärlden är snart som Sverige och i fritt fall.

Och omvänder sig då folk. Nej inte vad man kan se hittills. Det Kristna förtalas ännu mera.

Och allt det här kan vi alltså läsa om här, Gud viste att det skulle komma en tid när Guds straff var som tunga Hagel. Och att trotts det skulle folk inte omvända sig utan det blev ännu viktigare att få bort Gud.

Men som vi sagt tidigare, det kommer att vända Jesus kommer att segra och Bibeln har, som vi varit inne på, versar för det också.

Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar