onsdag 29 juli 2020


Den Andliga världen 11,
Kan den Stora Skökan vara Islam


En fråga som man ställer sig är naturligtvis om den stora skökan bara kan vara Den Katolska Kyrkan eller om det också kan vara andra företeelser. Vi har t ex

Islam

Socialismen

Demokratin i våra dagar

Flera av dessa, i olika tider

Låt oss börja med att titta på om det kan vara Islam.

Den stora skökan sitter ju på Vilddjuret. Gör Islam det. Ja som vi sa tidigare så var det Vilddjur som beskrivs här de Romerska Riket och dess efterföljd. Och ser vi på Islam så erövrade den visserligen flera stater som ingått i det Romerska riket, men den blev aldrig herre i Rom.

Upp 17:3 Och han för mig i [med] ande till en öken, och jag ser en kvinna, som sitter över ett scharlakansrött vilddjur, som fyller sig med namn [benämningar] på smädelser [förtal] och som har 7 huvuden och 10 horn.

Upp 17:5 Och på hennes panna var ett hemligt [mystiskt] namn, det stora Babylon, moder till de prostituerade och jordens avgudadyrkan [gräsligheter].


Som vi talat om tidigare så är det stora Babylon ett täcknamn för Romarriket och Rom.

Upp 17:9 Här är fakta [mening], för den som har förstånd. De 7 huvudena är 7 berg [kullar], och där på dem sitter kvinna.

7 berg eller kullar är precis som det var i Rom.

Så även om Islam kom att innehålla stater som tillhör Romarriket så blev det aldrig en fortsättning på Romarriket på det sätt som Den Katolska Kyrkan blev.

Kommer Islam idag att ta över Europa och bli en fortsättning på Romarriket. Ja det vet vi i så fall inget om. Men vi kan se hur vi har något som faktiskt liknar en invasion i våra länder om än utan vapen.

Men de händelser vi ser idag har vi beskrivna i Upp 16:13 – 16, och det handlar om en grupp av företeelser som är från den onde och är onda Andar och en av dem är just Islam.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = altartopp, tak. larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}

Det är här vi är idag, och det betyder att Islam som här kallas den Falske Profeten, ingår i den gruppering som försöker ta över världen och utrota Israel, alltså det som i Bibeln kallas för Harmagedon. Men man kan inte säga att Islam sitter på dagens Vilddjuret, alltså de krafter som vill ser idag i form av Socialismen och Globalismen. Det är snarare samverkande grupperingar som det står här.

En annan sak som inte stämmer med Islam i Upp 17 och 18 är att Islams mål är att till varje pris utrota Israel, Men det är inte målet i Upp 17 och 18 utan här gäller snarare att förföra och föra folk bort från den sanna tron och göra sig själv rik. Och här passar den Katolska kyrkan bättre med sitt sätt att försöka likna en Kristna kyrka men ändå föra in avgudadyrkan.

Så som sammanfattning på det här så är min personliga tro att man inte ska se Islam i de här sammanhangen som det Profetian i Upp 17 och 18 syftar på.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar