söndag 5 juli 2020


Vår mediavärld 74,
7:e Vredesskålen,
Kyrkan faller sönder i 3 delar



Stad är här ett uttryck för tryggheten i Kristus, alltså Kyrkan, och den stora staden motsvarar alltså den Enade Kristna kyrka som vi hade en gång. Men här ser vi hur den Kristna kyrkan faller sönder. Den ska delas upp i 3 delar. Och det har vi ju idag. Idag består kyrkan av den Katolska kyrkan, den Ortodoxa kyrkan och de Protestantiska kyrkorna.

Upp 16:19 Och den stora staden blir till 3 delar och folkens städer faller och det väldiga Babylon [förvirring, blandning], gör sig påmint inför Gud, så att han ger henne sin ilskas [hämnds] vredes vins bägare.


Gud visste och vi ser det idag. Kyrkan skulle delas i 3 delar och det är det vi har idag.

Varför har Gud gjort de här. Jo det är för att den katolska kyrkan hade spårat ur. Guds ord är inte längre rättesnöret utan det har kommit in saker i kyrkan som inte hör dit.

Då har Gud delat kyrkan så att färska grenar har kunna uppstå och därmed friskhet igen. Så att Gud kunnat verka och fått frälsningen dit han velat.

Kommer det att hända något nu idag som åter innebär att Kyrkan ska delas. Vi får i så fall se, men den är som sagt redan delad i 3 stora delar och ser ut att fortsätta vara det.

Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar