onsdag 15 juli 2020


Vår mediavärld 84,
Summering 9,
6:e Vredesskålen,
Slutstriden inleds för att utplåna Israel och Judarna


I den 6:e Vredesskålen läser vi om mera direkta händelser och vi känner igen dem runt omkring oss. Och man frågar då: Hur vet vi att vi är här i Upp 16:12 – 17 nu.

Och svaret finner vi i de profetior som vi just har gått igenom. De tecken som finns i Upp 13, Upp 14 och Upp 15 har gått i uppfyllelse. Alltså
Vi har redan fått TV (Upp 13:14-15),
Vi har redan fått www (Upp 13:18);
Vi har redan TV satelliterna som flyger på himlen med sitt budskap (Upp 14:6 – 11).
Vi har molntjänsterna där Jesus finns på molnet (Upp 14:14) och
Vi har idag det totalt uppkopplade samhället som är som ett genomskinligt glas hav där man ser allt på jorden just som det händer. (Upp 15:2).

Det här finns redan. Och är alltså passerade profetior som är i full gång. Och det är just för att visa det här, att vi är här mitt i Vredesskålarna, som Jesus har gett oss den här serien med Profetior så att vi ska vara helt säkra på att vi har kommit fram hit.

Vi har också i det förra avsnittet sett hur Vredesskålarna 1 – 5 just nu pågår i vårt samhälle och hur det är deras verkan som har format den värld som vi har.

Och då är det alltså naturligt att vi just nu är framme vid den 6:e Vredesskålen,

Den där Guds välsignelse över västvärlden tar slut.
Den där det Österländska, både österländska religioner och de österländska ekonomierna, tar över vår västvärld.
Den där vi ser hur världen styrs av Tre Onda Andra.

Och vilka tre Onda Andar, jo Vilddjuret och Den Falske Profeten, och Ormen, Draken, alltså djävulen själv.

Vilddjuret, Det är den Ande som idag har som mål att styra hela världen. Och vi ser hur Socialismen, Vänsterkrafterna, tillsammans med Globalismen tar ett kraftigare och kraftigare grepp över vår värld. Och deras strävan är en värld underordnad dem.

Den Falske Profeten. Det är alltså Islam, Och hur vet vi då att Den Falske profeten här i Upp 16:13 är just Islam, det har ju funnits många profeter genom tiderna. Men Svaret där är att vi ser hur alla tecken, som vi just tog upp, pekar på att vi är just här, i bibelordet, idag, och vi ser hur Islam har tagit just den här rollen som en av de tre starka krafterna som verkar idag och som har som mål att få hela världen att underordna sig.

Och slutligen har vi Ormen, (Vi tar den sist eftersom den är lite mera svårförståelig). Vi minns där hur Ormen var Satan själv som bedrog Eva i Lustgården. Och Eva är ju en symbol på församlingen. Och där har vi alltså kopplingen. Det är samma roll som Ormen har här. Han bedrar kyrkorna idag så att de blir utan kraft, tomma och fyllda av världen och dess budskap i stället för att ha Jesus.

Så när Vilddjuret, alltså Socialismen och Globalismen, tillsammans med Den Falske Profeten, Islam, gör allt för att ta över världen. Då har de Kristna gett upp. Då har kyrkorna redan kastat in handduken för Djävulen har varit där och förvridit dem. Lurat dem och tagit kraften från dem.

Och vad är syftet med dessa tre onda Andra, Varför håller de på. Vad vill de. Ja vi läser om Krig i Upp 16:14, men vilket krig. Jo Harmagedon (Upo 16:16), som är samma ord som Hamongog, som står för Gazaremsan och därmed kriget mot Israel.

Det är alltså där vi har syftet med allt det vi ser idag. Det är att utrota Israel och krossa Judarna och förintat dem. Något som Djävulen alltid strävar efter.

Och i samband med det också utrota det Kristna och Jesus.

Men vi vet när vi läser längre fram (Upp 19:20 – 20:3) att Djävulen och hans tre onda Andar inte kommer inte att lyckas, och det får vi tänka på redan här så vi inte tappar modet när vi ser de här tre onda Andarna och deras framfart idag.

Ja vi kan faktiskt också läsa om Glashavet i Upp 15:2 och att när vi ser det. Allts det totalt uppkopplade samhället. Då ska vi veta att Jesu tid har kommit och hans Seger är på gång, Hans domar verkar redan.

Vi passar på att citera det här för det är viktigt att ha det här med sig när vi ser den hemska tid vi just nu är i.

Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].

Alltså när vi ser hela världen på en gång. Det vi alltså gör idag. Då ska vi prisa Jesus för hans seger är på gång, Den tid när alla ska böja sig för honom. Och vi ser redan hur det är hans domar som verkar.

Men här i Den 6:e Vredesskålen får vi alltså läsa om det som händer just nu i vår tid, när Ondskan genom de här 3 Onda Andarna gör ett sista försök att krossa Israel och Judarna, ja också hela Jesu verk.


Vår mediavärld 56, 6:e Vredesskålen, Guds sista välsignelseflod upphör

Den 6:e ängeln slår ut sin skål över Eufrat så att den torkar ut. Eufrat kan vi läsa om i 1 Mos 2 och det är den sista av de 4 välsignelsefloderna som flyter ut från Paradiset.

Det är alltså intressant att notera att i slutet av Vredesskålarnas tid kommer Guds välsignelse genom Jesus att upphöra. Den kommer att torka ut. Och i vårt land idag, Ja i hela västvärlden ser vi det, hur välsignelsen och andeutgjutelsen har upphört. Och hur det österländska kommer in i stället.

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].


Vår mediavärld 57, 6:e Vredesskålen, Konungarna från Öster tar över vår värld

Detta att Kina och att Japan ska dominera över vår västerländska värld det är alltså förutsagt i Bibeln. Det kan tyckas konstigt hur Kina som var totalt nergånget under 70 och 80 talet kan har blivit världens näst starkaste nation.

Vi ser hur företag efter företag här i väst har satsat sina pengar i Kina. Byggt upp industrier där så att vi idag är helt beroende av Kina. Har vi varit dumma i huvet eller vad har hänt.

Men här kan vi alltså läsa om det: Gud visste det. Konungarna från öster skulle komma. Och de har kommit och dominerar idag över oss.

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].


Vår mediavärld 58, 6:e Vredesskålen, Österländska religioner tar över i Västvärlden

Men det är inte bara rent handelsmässigt som östern tar över, vi har i många år sett hur de Österländska Religionerna mer och mer kommer in här i väst.

Ja det är t o m så att idag har man Yoga i kyrkorna. Man kan inte längre skilja på det som är vår Gud och avgudar.

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].


Vår mediavärld 59, 6:e Vredesskålen, De tre onda Andarna

När man läser det här stället i Bibeln om de tre Onda Andarna slås man av att precis så här är det idag. Vi är där. De tre onda Andar försöker styra världen. Och det är idag. Vi ser det. Och vi kan läsa om det i Upp 16:13.

De tre onda Andarna är Ormen, Vilddjuret och Den falske Profeten. Och de har var sitt område och sätt att arbeta. Men samma mål att fördärva vår västerländska civilisation som bygger på Jesus och hans budskap.

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

De tre onda Andarna representerar de krafter som vi ser idag och som försöker ta över vårt samhälle.


Vår mediavärld 60, 6:e Vredesskålen, De Onda Andarna använder Massmedia för att bedra

I Media ser vi idag hur de Onda Andarna försöker styra världen. Varje dag kommer dessa nyheter i våra Massmedia nu mera, Nyheter som spikar fast deras Budskap. Och fast man ser att det är lögner så ska vi tro det är sanningen. Sanningen som vi nu ska följa. Det som idag kallas PK, Politiskt korrekt

Och vem är det som styr dessa nyheter. Jo det är de tre Onda Andarna.

Och när vi läser i Upp 19:20 så ser vi att Bibeln säger de Onda Andarna ska ha tillgång till just våra Massmedia.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.


Vår mediavärld 61, 6:e Vredesskålen, De tre onda Andarna är som Paddor

Vi läser här att de tre onda Andarna är som Paddor. Stora feta och totalt intelligensbefriade.

Och liksom paddor bara lägger sig över allt ihop så lägger sig de här tre Onda Andarna över vårt samhälle idag och kräver underdånighet, och tystar alla andra.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.


Vår mediavärld 62, 6:e Vredesskålen, Ormen bedrar Kyrkan

Ormens uppgift är att bedra Kyrkan. Den slingrar sig runt i Guds församling på samma sätt som Ormen i paradiset och som lurade Eva, en symbol på församlingen.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.

Det är chockerande att se hur Kyrkan idag ligger ner. Idag när ondskan går fram som aldrig förr. När Globalisterna och Socialisterna har tagit över våra massmedia och använder dem för sin propaganda.

Ja när hela samhället har i Socialistisk anda avskaffat Gud och Jesus. Då ligger Kyrkan ner och är helt tom och försvagad.


Vår mediavärld 63, 6:e Vredesskålen, Ormen och Evolutionen

En av de frågor som tidigt kom upp och där många Kyrkor fick problem var när Evolutionsläran introducerades. Att Gud har skapat med hjälp av Evolution är ju inget konstigt. Gud kan allt, också använda sig av Evolution. Men eftersom det fanns grupper som häftigt gick emot detta så har vi problem än idag i kyrkan.

Det är intressant att konstatera att Bibeln själv faktiskt har två skapelseberättelser. En i 1 Mos 1, som börjar med att allt var vatten, och en helt annan i 1 Mos 2:4 -, som börjar med att allt var torrt. Så för Bibeln är alltså inte det intressanta exakt hur det gick till fysiskt utan i stället att det var Gud som skapade och ligger bakom hela skapelsen.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.


Vår mediavärld 64, 6:e Vredesskålen, Vilddjuret bedrar Världen för att förslava den

Vilddjurens mål genom Historien har alltid varit att förslava hela världen. Att lägga den under sig. Och det här Vilddjuret som vi ser nu i Upp 16:13 är inget undantag. Det är bara metoderna som är annorlunda.

Det har funnits många Vilddjur genom historien. Redan Daniel skriver om dem i Dan 7.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.


Vår mediavärld 65, 6:e Vredesskålen, Islam slår på Västvärlden med dess tomhet

Den tredje onda Anden är den Falske Profeten, alltså Islam. Att man kan säga det idag beror på att man ser hur Islam har kommit fram, hur den mer och mer börjar ta över i västvärlden.

Det kan tyckas konstigt att Bibeln talar om Islam. Bibeln skrevs ju innan Islam kom. Men Bibeln är profetisk och klarar alltså av att tala om det som kommer i framtiden.

Islam ingår i Guds plan nu på slutet. Det är en av de krafter som Gud använder sig av men också måste bekämpa innan 1000 år riket kan inledas.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.

Det finns fler ställen som man kan läsa om Islam på, och ett av dem är i brevet till Tyatira. Och där kan man liksom i Upp 16:13 se att Islam ska spela en viktig roll i ände tiden.


Vår mediavärld 66, 6:e Vredesskålen, De onda andarnas mål är Krig mot Gud

Krig mot Gud, det är det de onda andarna håller på med idag. Ja de har i och för sig fört Krig mot Gud länge. Men nu lägger de in slutstöten.

Vi ser här i Upp 16:14 att det är Krig mot Gud som är de onda Andarnas mål.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Vi hittar det här också i Upp 19:

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Här ser vi just det här i Upp 19:19, och här är Kriget i full gång, Kriget mot Jesus. att bli av med honom. Och de vet att deras tid är kort och det gäller att använda alla medel.

Vi upplever det här idag, hur ondskan slår på det ena området efter det andra. Det tar aldrig slut, känns det som, och vi vanliga människor står helt maktlösa. Vi ser det i Sverige idag, och man undrar hur långt galenskapen kan fortsätta.


Vår mediavärld 67, 6:e Vredesskålen, De Onda Andarnas Krig är ett Andligt krig

Är det, det 3:e Världskriget vi ser i Upp 16:14. Ett krig som likt 1:a och 2:a Världskriget var ett fysiska krig med fruktansvärda konsekvenser över hela jorden.

För egen del tror jag inte det utan vad vi pratar om är det Andliga krig som vi redan ser och som pågår förfult idag.

Det hela kombineras sedan med ett mera fysiskt krig mot Israel, och det kommer vi att återkomma till i samband med versen om Harmagedon.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Vi kan läsa om 1:a och 2:a Världskriget i 5:e och 6:e basunen i Upp


Vår mediavärld 68, 6:e Vredesskålen, Jesus kommer snart

Mitt i allt det här hittar vi en vers som nästan ser ut som vore den inlagd i efterhand. Men det är en viktig vers för den visar just på att när vi ser allt det här hända, och det är ju nu, då ska vi vara beredda för då kommer Jesus snart.

Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].


Vår mediavärld 69, 6:e Vredesskålen, Harmagedon och Hamongog

Målet för de tre onda Andarna är alltså Harmagedon. Kriget mot Israel, Att fördärva Guds Egendomsfolk. Att hindra Guds plan att ge Israels folk det lovade landet.

Och det är också intressant här att se likheten mellan Harmagedon och platsen Hamongog, som finns omnämnd i Hes 39:11.

Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = altartopp, tak, larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}

Låt oss också läsa versen i Hes 39:11 för det ger ett bra ljus över vad det egentligen handlar om.


Vår mediavärld 70, 6:e Vredesskålen, Djävulens mål är att utplåna Israel, men han kommer inte att lyckas

Här i den 6:e vredesskålen ser vi alltså klart hela syftet med allt det vi ser idag runt oss. Syftet är att utplåna Israel, att fördriva Judarna igen för att slutligen utplåna dem. Etc, men Djävulen kommer inte att lyckas.

Redan i Bibelns 4:e Kapitel talar Gud om att Judarna skulle bli fördrivna för att de dödade Jesus, men likafullt inte utrotade.

Och i Hesekiel som vi tittade på i i förra avsnittet står det klart att Jesus ska samla dem igen och de ska bo i landet, för det är deras mark.

Men allt lidande och allt som händer är också till för att Israel och Israels folk ska ta emot Jesus, något som kommer att hända och redan är på gång.

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = altartopp, tak, larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}

Det är intressant att se hur allt de som händer idag är en stor kamp mellan Gud och Djävulen, Där Gud upprättar Israel, och Djävulen gör allt för att stoppa det, för att han vet att det är på slutet nu och Gud kommer att lyckas.


Karl Håkan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar