onsdag 22 juli 2020


Den Andliga världen 4,
Den stora kyrkan är Hedningarnas församling



De många vattnen är en symbol för Hedniska länder. Hav och vatten brukar i bibeln symbolisera hedningar, medan land symboliserar Guds folk och då främst Israel.

Och att det är så här ser vi också i nästa vers alltså Upp 17:2 för där står det att hon horar med Konungarna på Jorden. Den Katolska kyrkan var ju som vi vet länge överordnad länderna i Europa och hängde ihop med dem.

Upp 17:1 Och en av de 7 änglarna [budbärarna], de som har de 7 skålarna, kommer och talar till mig och säger åt mig: Kom hit jag skall visa dig den stora skökans straffdom, hon som sitter över de många vattnen.
Upp 17:2 Med henne horar [dyrkar avgudar] konungarna [de styrande] på jorden, och de som bor på jorden är druckna av hennes otukts [avgudadyrkans] vin.


Men i Guds värld finns inte något Hedniskt. Där ska vi alla tillhöra hans rike och det är ett fast rike på den fasta marken. Det är därför som vi möter havet igen i Upp 21:1.

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.

Här när Gud får som han vill då finns inte det Hedniska. Då är Havet borta. Då är allt land, allt är Guds stad.

Och vi vet hur Jesus själv talade om den fasta klippan på vilken vi ska bygga. Det är Jesus själv, han är vår fasta klippa.

Karl Håkan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar