fredag 10 juli 2020


Vår mediavärld 79,
7:e Vredesskålen,
Var är Gud


Men om vi då har Jesus som vår fasta punkt då frågar man sig, Var är han. Vi kan ju inte se honom.

Och svaret är: Gud är Ande. Ja han finns i Andevärlden och är den som gjort allt det fysiska där vi finns.

Andevärlden är en realitet, det ser vi när vi tittar på Utvecklingen i världen idag. De händelser som vi ser idag kan inte vara styrda av en människa, eller en grupp av människor. Nej det är Andar som ligger bakom.

Och beviset på att Gud finns är inte att han sitter där uppe utan att han kan se in i framtiden.

Det här är något som man kan läsa i Bibeln. Gud själv säger det och vi har det i Jes 44:7:

Jes 44:7 Och vem kan profetera [proklamera] som jag och intyga det, och ordna så det blir så. Må han lägga fram det för mig till att ske från forntiden och det som kommer, och som förkunnelser om det som skall komma, inför dem.


Och här ser vi att det inte bara är så att Gud vet allt på förhand. Det är också han som ytterst styr världen.

Idag har vi en hel serie profetior i Uppenbarelseboken som har gått i uppfyllelse mitt framför våra ögon. T ex att det i Upp 13:14 – 15 talas om en bild som har rörelse och kan tala alltså vår TV. Som kom runt 1955. Det visste Gud för snart 2000 år sedan.

Upp 13:14. Och han lurar dem som bor på jorden med tecknen som han gör inför vilddjuret, och säger till dem som bor på jorden att göra en bild [avbildning] till vilddjuret, han med krigs [svärds] plågan [skadan, förbannelsen] och som är till [lever, existerar].
Upp 13:15. Och han har kraft att ge liv [rörelse, ande] åt vilddjurets bild, och så att vilddjurets bild kan tala, och den kan fördärva [döda] alla som ännu inte dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjurets bild.

Och i Upp 13:18 allts strax efter kan vi läsa om www, som kom 1990 - 1991, tre 6:or blir Vav, vav, vav skrivet på hebreiska, som hos oss skrivs www. Gud visste också det och de här två händelserna har alltså inträffat nu straxt efter varandra,

Upp 13:18. Här är fakta [visdom], den som har förstånd han räknar på vilddjurets siffra, för det är en människas och siffran hans [dess siffra] är 666

Och fortsätter vi kommer vi till Upp 14:6 - 11 med Budbärarna, Änglarna som flyger högst på himlen och sänder sitt budskap till människorna, alltså våra TV satelliter.

Upp 14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.
Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.
Upp 14:8. Och en annan budbärare [ängel] följer efter, som sade: Faller, Faller gör den stora staden Babylon, för av hennes otukts [avgudadyrkans, otroskaps] vredes vin har alla folk getts att dricka.
Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.
Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [budbärarna] och inför lammet.
Upp 14:11. Och röken från deras tortyr stiger upp i evigheters evigheter och håller ingen paus, dag och natt, för dem som dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och dess bild och den som mottagit hans namns märke [prägling, kännetecken].

Och i Upp 14:15 har vi molntjänsterna, Jesus på molnet. Och så här kan vi hålla på och profetian är dagsaktuell idag.

Upp 14:14. Och jag ser och se ett vitt [skinande] moln och på molnet sitter en som är lik en människoson, som har en gyllene krona på sitt huvud och i sin hand en skarp skära [lie].

Och det här visar just att Gud är något annat än vi vanliga människor eftersom han visste det här redan för snart 2000 år sedan.

Gud är Ande och i Andevärlden finns inte bara Gud och Jesus utan också onda Andar, och demoner och djävulen själv den store lögnaren, som vill plåga oss och ta fast oss. Men genom Jesus som har segrat har vi frihet och frälsning, för Jesus lever och han är vårt skydd och seger.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar