torsdag 23 juli 2020


Den Andliga världen 5,
Andligt sett är den stora kyrkan ett tillhåll för onda Andar


Här får vi se var den Katolska kyrkan är Andligt. Den är i Öknen. Det är en livlös kyrka som en öken.

Och hon sitter på Vilddjuret, Den stora kyrkan är en fortsättning på Romarriket. Det bygger på riket med de 10 Hornen och de 7 huvudena. Och vi ser också att kvinnan är fyll av smädelsenamn. Och för min del ser jag det som Onda Andar som fyller den Katolska kyrkan.

Upp 17:3 Och han för mig i [med] ande till en öken, och jag ser en kvinna, som sitter över ett scharlakansrött vilddjur, som fyller sig med namn [benämningar] på smädelser [förtal] och som har 7 huvuden och 10 horn.

Och att det är onda Andar det ser vi om vi läser i Upp 18:2

Upp 18:2 Och han ropar kraftfullt med väldig röst och säger: "Faller, faller gör det stora Babylon, som är demonernas [avgudarnas] boplats, och en håla för envar ondskefull [oren] ande, och håla för envar ondskefull [oren] och avskydd fågel.

Det är lätt att Kyrkor blir ett tillhåll för onda Andar. Det finns inget som är en sådan seger för den onde som att förföra och plantera sina onda Andar i Kyrkor och församlingar. Och genom tiderna har vi sett åtskilliga exempel på att det blivit så.

Och även om Onda Andar inte direkt fyller kyrkor så är de snarare regel än undantag att väckelser och Andligt sprudlande rörelser brukar stelna och övergå i ceremonier och andlig tomhet.

Och eftersom den katolska kyrkan tog över i Hela Romarriket som dess religion så var de lätt att det slank med traditioner och tankesätt som egentligen kom från Avgudadyrkan, men som blev en del i den nya kyrkan och där kläddes i andra former.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar