söndag 7 februari 2021

 

Guds frälsningsplan 10,
Sanningen är god
 

Ljuset står för sanningen. Ett liv i ljus gör att man ser hur det är. Då kan inte lögnerna längre härska och lögnens fader, Djävulen, får ge sig iväg. Hans makt är besegrad.
 
Och då ser man skillnad på sanning och lögn, Ljus och mörker, och det är den skillnaden som Gud markerar här. För Gud är sanning, det vi ska ha, lögn tillhör inte Gud.
 
1 Mos 1:4 <Trad:> Och Gud såg att ljuset var gott och Gud skiljde mellan ljuset och mörkret.
| <Alt:> Och Gud såg att livet [ljuset, visdomen] var välsignat och Gud skiljde mellan livet [ljuset] och döden [mörkret].
 
Här kan man alltså se hur det fundamentala var det första som Gud riktade in sin skapelse mot. Det var verkligheten, sanningen, som skulle styra, inte inbillade och påstådda saker som inte var sanna,
 
Sanningen leder till ett fungerande liv. Med kunskap om sanningen gör man rätt. Medan lögn leder till felhandlingar, saker som i förlängningen leder till död.
 
Och vi vet att livslängden bland människor som levde på vildarnas nivå endast var lite över 40 år i snitt medan iv idag har en livslängd på över 80 år i snitt. Och vi kan konstatera hur sanningssökandet i vår tid tagit helt nya proportioner med forskning och kunskapsspridning som gett oss rika liv och långa liv. Allt som ett resultat av det Jesus gett oss och som har varit vårt signum i Västvärlden.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar