torsdag 11 februari 2021

Guds frälsningsplan 14, På tredje dagen skapade Gud Israel

 

Guds frälsningsplan 14,
På tredje dagen skapade Gud Israel
 

Som vi sagt tidigare så är 1 dag för Gud som 1000 år och det betyder att eftersom land är en symbol för Israel och land skapades på 3:e dagen så skapade Gud Israel på det tredje årtusendet, alltså mellan 2000 och 1000 f kr. Hela den Andliga skapelsen började ju för 6000 år sedan alltså 4000 f kr.
 
Tittar vi i historieböckerna så ser vi att Israel bildades i det här årtusendet. Abraham kallades av Gud runt 2000 f kr och uttåget ur Egypten ägde rum runt 1500 f kr.
 
1 Mos 1:9 <Trad:> Och Gud sade: Vattnet som är under himlen skall samla sig till en plats och det torra skall bli synligt, och det blev så.
| <Alt:> Och Gud sade: De vilka som helst som har något i stället för det väldiga namnet skall samla sig för Gud uppstår som en och man kommer att erfara att han renar [se det rena], och det blev så.
1 Mos 1:10 <Trad:> Och Gud kallade det torra för land och vattnets samling kallade han för hav, och Gud såg att det var gott.
| <Alt:> Och Gud kallar det rena för den fasta grunden och de, samlingen [hopen] av vem som helst, kallade han deras nuvarande verklighet, och Gud uppenbarade sig och därför blev det bra.
 
Det här var en milstolpe i Guds skapande av sin människa alltså den Andligs skapelsen. Även om den judiska tron inte var framme vid det Gud ville ha i alla stycken så var det ett viktigt steg på vägen till det slutliga målet. En människa som var som Gud ville ha henne.
 
Det som också är intressant här är att när Gud skapade land så gjorde han det inte genom att låta Land stiga upp ur havet, eller genom att lägga dit land mitt i vattnet. Utan han befallde vattnet att dra sig undan så att land blev synligt.
 
Det människor som bodde i Israel tidigare utplånades därför att Gud hade dömt dem. De var dömda till undergång, och Israel fick ta deras plats. Det var så det gick till det som beskrives i Bibeln med att vattnet drog sig tillbaka.
 
En intressant vinkling av det här är att vi får se upp också i vårt land så att vi inte låter vårt sätt att leva förfalla så i Guds ögon att han dömer också vårt folk och land och andra tar över det.
 
Vi kan konstatera att Sverige har blivit ett Gudsförnekande land från att ha varit ett starkt Kristet land, och vi ser hur invandringen har kommit till en nivå där folk som kommer från andra länder, med andra religioner och traditioner, är fler än de barn som föds av Svenska föräldrar.
 
Karl Håkan
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar