torsdag 25 februari 2021

Guds frälsningsplan 28, Anden är den som ska leda församlingen

 

Guds frälsningsplan 28,
Anden är den som ska leda församlingen
 

Det är Anden som ska överflöda i församlingen. Det är genom Anden som Hedningarna blir inympade i det äkta Olivträdet som Paulus skriver om och alltså blir en del av Israel, det som symboliskt återges med Marken och Den fasta Grunden.
 
1 Mos 1:22 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll vattnet i havet och fåglarna skall bli talrika på marken.
| <Alt:> Och Gud välsignade dem genom att säga till dem: Var fruktsamma och överflöda och uppfyll de, vem som helst, genom anden [alltid, i livet] och det strålande skall överflöda på den fasta grunden.
1 Mos 1:23 <Trad:> Och den 5:e dagen blev kväll och det blev morgon.
| <Alt:> Och den 5:e perioden blev vidgjord [angenäm] och var omhändertagen.
 
Det är genom Guds helige Ande som vi får liv. Och det är när Jesu församlingen är uppfylld av den Helige Ande som den gör det Jesus vill.
 
Därför är Anden viktig och som det står här den ska överflöda på den fasta grunden, alltså i Församlingen.
 
Och som vi skrev när vi skrev om de två ljusen där månen alltså är församlingen som reflekterar Solens ljus till de som lever på natten. Alltså inte ser Jesus, inte funnit honom, Det viktigt att vi som kristna verkligen har Jesus i oss och, är fyllda med hans Ande och går hans väg.
 
Det är Jesus som ska segra och vi som församling är hans redskap.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar