måndag 1 februari 2021

Guds frälsningsplan 4, Det är Guds Helige Ande som skrivit Bibeln

 

Guds frälsningsplan 4,
Det är Guds Helige Ande som skrivit Bibeln
 

Att det är den Helige Ande som skrivit bibeln det kan vi se när vi läser Paulus brev till Timoteus, där vi läser att det är inspiration från Gud alltså Den Helige Ande som har gett de som skrivit vad de ska skriva.
 
Det är därför man kan säga att Bibeln är Guds ord.
 
2 Tim 3:16.  All skrift är inspirerad av Gud [Gudsinblåst] och nyttig till undervisning, till bevis [argument], till upprättelse [korrektion], till upptuktelse, till utbildning [träning] i rättfärdighet.
 
Att så här är fallet, det ser man på flera ställen där de som skrivit förmodligen inte riktigt inte förstod vad de skrev men skrev de ord Gud gav dem och först idag förstår vi vad orden egentligen står för. Och varför Gud har sett till att de skrivits just det där i Bibeln.
 
Vi ser det här t ex när vi läser i Bibelns första versar, som när man läser det slarvigt kan framstå som enkla berättelser som berättade hur människor på den tiden tänkte och levde. Men som istället när man börjar tränga in i Innehållet visar sig innehålla hela Guds profetiska budskap om vad Gud kommer att göra för att rädda mänskligheten till ett liv som han vill ha det, i frihet och fred och harmoni.
 
Vi ser det här också på många andra ställen i Bibeln och en av Bibelns böcker som speciellt visar det här är i Uppenbarelseboken där vi har profetior både om TV och www etc fast de som skrev det inte hade en aning om vad de skrev om.
 
Det här visar Guds fantastiska vidsynthet och hans förmåga och att han är just Gud, och att det inte är människor som skrivit Bibeln. För ingen människa hade kunnat tänka ut det som står där och långt i förväg berätta om vad som skulle komma.
 
Karl Håkan
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar