onsdag 10 februari 2021

Guds frälsningsplan 13, Himlen är Jesus

 

Guds frälsningsplan 13,
Himlen är Jesus
 

Redan här ser vi i den alternativa översättningen att Himlen det är Jesus. För att få frälsning ska man ta emot Jesus och hans försoning.
 
1 Mos 1:8  <Alt:> Och Gud ropade ut att skiktet är "det väldiga namnet" och den 2:a perioden blev vidgjord [angenäm] och var omhändertagen.
 
Det är ganska konstigt men redan här finns alltså Jesus med, Det väldiga namnet är just Jesus. Det är hans namn som är det enda som kan frälsa.
 
Och vi brukar ju citera Joh 3:16 – 17.
 
Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.
Joh 3:18. Den som tror på [litar till] honom, han döms inte, men den som inte tror har redan [nu] dömts eftersom han inte trott [litat] på Guds enfödde sons namn.
Joh 3:19. Och det är domen, att när ljuset kommer till värden älskar människorna mörkret [det förmörkade] mera än ljuset, för deras gärningar är onda [syndiga, elaka].
Joh 3:20. För var och en som gör ont hatar ljuset och kommer inte till ljuset för att han inte skall låta sig tillrättavisas om sitt handlande.
Joh 3:21. Men den som gör sanningen kommer till ljuset för att klargöra att hans handlande är i Gud.
 
Det är intressant att läsa just det här avsnittet för här talas om hur det var när ljuset kom, hur människorna älskade mörkret mera än ljuset och hur det blev deras dom.
 
Men den som gör sanningen kommer till ljuset för att klargöra att hans handlingar är i Gud. Det är alltså så det är och så det var. Det var de som älskade sanningen och som på så vis redan i sitt inre såg den tid som skulle komma med Jesus och hans sanning. En sanning som bygger på öppenhet och på förlåtelse, För det finns ingen sanning utan förlåtelse.
 
Karl Håkan
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar