lördag 27 februari 2021

Guds frälsningsplan 30, Andens Gåvor är olika

 

Guds frälsningsplan 30,
Andens Gåvor är olika
 

Det är inte bara så att vi som frälsta får vara olika, ha olika kultur och dyrka Gud olika. Nej Andens gåvor är också olika.
 
1 Mos 1:21 < Trad:> Och Gud skapade deras stora havsmonster och alla varelser, de levande smådjuren, som överflödade vattnet efter deras art, och alla bevingade fåglar efter deras art och Gud såg att det var gott.
 
Fåglar är ju i Bibeln en bild på Anden och också den är alltså olika, Också fåglarna är av olika arter. Paulus skriver om det här i 1 Kor 12:8 – 11 och där räknar han upp de olika gåvorna som Anden ger:
 
Meddela vishet
Meddela kunskap
Bota
Göra under
Profetera
Skilja mellan Andar
Tala Tungotal
Tolka Tungotal
 
Vi är alltså olika även i de Andliga gåvorna och det är något som ibland verkar svårt att förstå. Många tycker att alla andra ska vara som de. Men så är det alltså inte. För Gud får vi vara olika också vad gäller Andens gåvor.
 
Och som Paulus också skriver, tillsammans utgör vi en fungerade kropp åt Jesus. Och hur skulle det vara om alla var öga, en sådan kropp skulle inte fungera, någon måste ju vara mage och någon lungor etc. Så tillsammans får vi vara hans lekamen på jorden som sprider hans budskap.
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar