lördag 20 februari 2021

Guds frälsningsplan 23, Livet kommer till Hedningarna

 

Guds frälsningsplan 23,
Livet kommer till Hedningarna
 

I 5:e århundradet, alltså år 0 till år 1000 kom Livet till hedningarna.
 
Hedningarna beskrivs som vi har sagt tidigare symboliskt med vattnet och havet. Och att det var fiskarna som var det liv som kom först efter det att de två ljusen, Jesus och hans Församling, hade kommit, det är just en profetia på att det var Hedningarna som skulle ta emot Evangelium. Livet i Jesus
 
1 Mos 1:19 <Trad:> Och den 4:e dagen blev kväll och det blev morgon.
| <Alt:> Och den 4:e dagen blev vidgjord [angenäm] och var omhändertagen.
1 Mos 1:20 <Trad:> Och Gud sade: Vattnet skall överflöda av levande varelser och fåglar skall flyga över marken uppburna av [på] himmelens himlavalvs yta.
| <Alt:> Och Gud sade: De vilka som helst skall överflöda av levande ande [liv] och det strålande skall lysa över den fasta grunden, på grund av [uppburna av] närvaron av det väldiga namnets utbredda skikt.
| <Alt2:> Och Gud sade: Vattnet överflödar av levande varelser och fåglar flyger över marken uppburna över himmelens himlavalv.
 
Det var en lite förvånande utveckling, att när Evangelium kom. Jesus hade fullgjort offret för oss alla. Då var det hedningarna som blev frälsta medan Judarna själva valde att inte ta emot honom.
 
Redan när Judarna dödade Jesus drog de på sig skuld, Men Gud valde att ge dem en andra chans, mellan Jesu död och Templets förstöring år 70 e kr gick det 40 år. 40 år under vilken Judarna kunna ångra sig och ta emot frälsningen i Jesus Kristus.  
 
Men som vi vet gjorde de inte det, i stället började en förföljelse av de som tagit emot Jesus. Och till sist tröttnade Gud och nådatiden var ute. Det är ett intressant exempel på att det gäller att reagera och vända om under den nådatid som Gud ger. Annars finns risken att man får möta Gud som domaren, och det fick alltså Judarna göra under sin nästan 2000 år långa förskingring.
 
Och i stället, så kom nu Evangelium till Hedningarna och vi fick alltså möjligheten att ta emot Jesus. Jesu liv kom i vattnet. Vattnet överflödade av levande varelser, som det står här i den symboliska beskrivningen av hur Jesu liv alltså kom till Hedningarna.
 
Karl Håkan
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar