måndag 8 februari 2021

Guds frälsningsplan 11, Striden mellan Gott och Ont började direkt

 

Guds frälsningsplan 11,
Striden mellan Gott och Ont började direkt

 
Striden mellan Gud och djävulen, mellan Gott och ont började direkt, och den har pågått hela tiden.
 
Vi läser här hur det blev kväll och det blev morgon den första dagen. Och vi ser alltså att ljuset lyser inte hela tiden. Fast Gud har skapat ljuset så tar mörkret fortfarande för sig och kampen mellan gott och ont fortsätter.
 
1 Mos 1:5 <Trad:> Och Gud kallade ljuset för dag och mörkret kallade han natt, och den första dagen blev kväll och det blev morgon.
| <Alt:> Och Gud ropade till livet [ljuset, visdomen], var varm [dag], och till döden [mörkret] ropade han till omvändelse [natt], och den 1:a perioden blev vidgjord och var omhändertagen.
 
Kampen mellan gott och ont har pågått genom hela historien. Vi ser det i hur det utvecklas nya rörelser och nya församlingar. Människor styrda av Gud fyllda av hans kraft har genom tiderna skapat nya församlingar, nya väckelserörelser, som expanderat och utbrett Guds ord.
 
De har varit en frisk fläkt som förnyat. Men när generationerna har gått har verksamheten stelnat. Och blivit som allt annat. Ceremonier och traditioner har ersatt liv och väckelse.
 
Men många gånger har väckelsen tagit sig nya vägar, så vida inte hela samhället fastnat i det har stela tillståndet och t o m med våld och hot och genom historien t o m med dödsstraff stoppat det nya och friska som var fyllt med Guds Ande.
 
Så här har alltså kampen pågått. Och vi ser idag hur vi är på väg in i en ny mörk period, där t o m hela Kristendomen sätts i fråga och håller på att bannlysas i vårt samhälle.
 
Men ljuset, Jesu sanning och kraft kommer att komma tillbaka och det är Jesus som till sist också kommer att segra.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar