fredag 12 februari 2021

Guds frälsningsplan 15, Skillnaden på hav och land

 

Guds frälsningsplan 15,
Skillnaden på hav och land

 
I detta kaos av vatten, detta kaos av folk, blev Israel en fast punkt Och det här var något som Gud tyckte var bra för det gjorde att nu kunde Gud gå vidare med sitt andliga skapande av människan så som han ville ha henne.
 
1 Mos 1:10 <Trad:> Och Gud kallade det torra för land och vattnets samling kallade han för hav, och Gud såg att det var gott.
| <Alt:> Och Gud kallar det rena för den fasta grunden och de, samlingen [hopen] av vem som helst, kallade han deras nuvarande verklighet, och Gud uppenbarade sig och därför blev det bra.
 
Vi har tidigare pratat om det här att vattnet och havet är hedningarna. De som inte har Gud, och att land är den fasta grunden byggt på Guds ord. Och här ser vi nu att Gud gör en klar skillnaden mellan de två.
 
Hav är något osäkert ja t o m farligt och gungande medan land är fast och en Grund att stå på. Och det är det som ligger i den här liknelsen mellan havet och den Fasta Grunden.
 
Hedningarna var den verklighet som fanns när Gud valde ut Israel som sitt folk. Gud var tvungen att börja någonstans när han skulle frälsa människan och i detta kaos som rådde så var det en stor framgång att ett speciellt folk fick börja vandra nära Gud och lyssna på hans ord.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar