fredag 19 februari 2021

Guds frälsningsplan 22, Jesus är domare

 

Guds frälsningsplan 22,
Jesus är domare
 

Här i den alternativa översättningen hittar vi att Jesus och hans församling ska vara domare. Och det är något som vi kan hitta på flera ställen också. Och redan i 1 Mos 2 möter vi det.
 
1 Mos 1:18 <Trad:> Och till att härska på dagen och på natten och skilja mellan ljus och mellan mörker och Gud såg att det var gott.
| <Alt:> Och till att vara domare i livet och i det vridna [motgången] och livets visdom och dödens visdom och Gud uppenbarade sig och därför blev det bra.
1 Mos 1:19 <Trad:> Och den 4:e dagen blev kväll och det blev morgon.
| <Alt:> Och den 4:e dagen blev vidgjord [angenäm] och var omhändertagen.
 
1 Mos 2 är en beskrivning av Guds andliga skapelse och med Jesus i centrum. Den här berättelsen är till för att visa just vilken roll Jesus har, den är fundamental i hela Guds andliga skapelse.
 
1 mos 2:19 <Trad:> Och Guds Jashve formade från marken alla markens djur och alla fåglar i himmelen, och han förde fram dem till människan [Adam] för granskning och allt som människan [Adam] kallade den levande varelsen det var dess namn.
 
Här kan vi se hur Adam alltså Jesus sätter namn på Djuren och det är inget annat än att tala om hur de är, alltså att döma. Jesus dömer alla det är bara när vi lever i Jesus som vi är fria. Och djuren här står alltså för de som inte tagit emot Jesus och de blir alltså dömda.
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar