onsdag 24 februari 2021

Guds frälsningsplan 27, Bibelns första Missionsbefallning

 

Guds frälsningsplan 27,
Bibelns första Missionsbefallning
 

Det är intressant att se att redan här i Bibelns första kapitel och redan här på den 5:e dagen, det 5:e årtusendet, får vi läsa missionsbefallningen. Det här är alltså något mycket viktigt för Gud, att vi verkligen går ut och sprider hans Evangelium.
 
1 Mos 1:22 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll vattnet i havet och fåglarna skall bli talrika på marken.
| <Alt:> Och Gud välsignade dem genom att säga till dem: Var fruktsamma och överflöda och uppfyll de, vem som helst, genom anden [alltid, i livet] och det strålande skall överflöda på den fasta grunden.
1 Mos 1:23 <Trad:> Och den 5:e dagen blev kväll och det blev morgon.
| <Alt:> Och den 5:e perioden blev vidgjord [angenäm] och var omhändertagen.
 
Vi talade förut om att Livet i havet var den kristna tron till Hedningarna, och här säger Gud alltså att vi ska sprida ut det här så att det uppfyller hela havet. Alltså till alla Hedningarna.
 
Och det är ju det vi också kan läsa i Jesu egen Missionsbefallning:
 
Mark 16:15. Och han säger till dem: Nu skall ni resa ut till hela värden, ni skall förkunna evangeliet till hela skapelsen.
 
Mat 28:19. Alltså, gör alla hedningar [folk, nationer, raser] till lärjungar, genom att resa ut och genom att döpa dem i faderns och sonens och den helige andes namn.
 
Här har vi de två Bibelord där Jesus själv befaller oss att gå ut med Evangelium och i Matteus variant kan man t o m se att det speciellt gäller just Hedningarna, Alltså det som i Bibeln symboliskt återges med vatten och hav.
 
Och det är ju också så att när Jesus gav oss de här orden det var när han kommit första gången, och det är alltså samma tidpunkt som vi läser om här i Guds frälsningsplan alltså tiden när de två ljusen, Jesus och hans församling kom. Och livet i havet, frälsningen till Hedningarna, kom som en följd av det.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar