tisdag 23 februari 2021

Guds frälsningsplan 26, Hednavärlden är full av livaktiga församlingar

 

Guds frälsningsplan 26,
Hednavärlden är full av livaktiga församlingar


Förutom den Katolska kyrkan fanns också många andra samfund och församlingar där Guds ande verkade och Livet i Jesus växte.
 
1 Mos 1:21 < Trad:> Och Gud skapade deras stora havsmonster och alla varelser, de levande smådjuren, som överflödade vattnet efter deras art, och alla bevingade fåglar efter deras art och Gud såg att det var gott.
| <Alt:> Och Gud skapade deras stora orm [drake, havsmonster] och allt liv, det levande myllret som överflödade, dem vilka som helst, det som gav hans del, allt det strålande till slut [i ytterkanterna], och Gud uppenbarade sig och därför blev det bra.
 
Det blev ett myller av liv bland Hedningarna, och välsignelsen från Jesu verk var enorm. Och ser vi genom tiderna så har det funnits enorma mängder med samfund och församlingar som tagit emot den Levande Guden, Jesus och hans försoning och fått ett evigt liv.
 
Och läser man ni Upp 2 och 3 som är där 7 församlingar, alltså 6 till förutom den Katolska kyrkan.
 
Och Jesus hade olika syn på dem, det är intressant att läsa vad Jesus tyckte om dem, och de flesta var ofullkomliga, men likafullt så spreds Evangelium.
 
Och ser vi här i Sverige t ex så har vi haft ett otal olika samfund som kommit och gått och på så vis har Guds Ande bevarats i mångfalden.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar