fredag 26 februari 2021

Guds frälsningsplan 29, För Gud får vi vara Olika

 

Guds frälsningsplan 29,
För Gud får vi vara Olika


Det är intressant att notera att för Gud får vi vara olika. Vi ser här i texten att Gud gjorde både Fiskarna och Fåglarna olika. Alla var inte lika. Det fanns olika arter.
 
Ja Gud vill t o m att vi ska vara olika, I Samhället idag har vi en press på oss att vara lika. Att göra som alla andra. Men det är inte Guds tanke.
 
1 Mos 1:21 < Trad:> Och Gud skapade deras stora havsmonster och alla varelser, de levande smådjuren, som överflödade vattnet efter deras art, och alla bevingade fåglar efter deras art och Gud såg att det var gott.
 
Här i den Andliga skapelseberättelsen finns det flera arter av fiskar och fåglar och det står just för att vi också ska vara olika, precis som det finns olika fiskar och olika fåglar.
 
Enligt Gud finns det ett antal fundamentala regler som man ska följa och vi har dem uppräknade i 10 Guds Bud och dem ska man följa. Men för övrigt får man vara olika.
 
Vi kan se det här om vi läser om Babels torn. Det var en berättelse där människorna försökt göra alla lika. Alla talade samma språk. Alla skulle vara på samma plats etc. Men så ville inte Gud ha det. Och han förvirrade språken och spred ut dem över hela jorden.
 
1 mos 11:6 <Trad:> Och Jesus [Jashve] sade: Se de är ett folk och de har ett språk och detta ger dem styrka till deras verk och nu är inget omöjligt för dem, allt ont som de planerar kan de göra.
| <Alt:>: Och Jesus [Jashve] sade: Se folket är samlat, krossat och sårat, och detta är deras genomborrande lagt till handlingarna och nu skördar man inte för allt som de tänker är ont som de vill göra.
1 mos 11:7 <Trad:> Kom vi må förstöra och vi må förvirra [blanda] deras språk så att de inte förstår språket en annan människa talar.
| <Alt:> Vi må krossa det tomma och vi må översvämma dem, deras ödelagda ande, där deras ledare inte tar hänsyn och säger, jag är domare.
’1 mos 11:8 <Trad:> Och Jesus [Jashve] spred ut dem därifrån över hela jordens yta och de slutade att bygga på staden. 
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] älskade [accepterade] dem som en följd av den fasta grundens offer, och de upphörde [vilade] och kom att tillhöra stadens döttrar.  
1 mos 11:9 <Trad:> På grund av det här fick den namnet Babel [i förvirring, genom blandning], för där förvirrade [blandade] Jesus [Jashve] alla jordens språk och från det stället spred han ut dem över hela jordens yta.
| <Alt:> På grund av detta så kallades det Babel [mat, i överflöd], för Jesu [Jashves] namn översvämmade hela den fasta grundens ande, och på grund av Jesus [Jashves] spreds den ut, hela den fasta grundens offer gestalt [karaktär].
 
Gud visste att om alla gör likadant så får man ingen utveckling. Ska saker bli bättre ska man göra lite olika, för då ser man vad som är bra och vad som är mindre bra. Och Gud vill att saker ska utveckla sig och att det som är bra är det som kommer fram.
 
Och därför förvirrade Gud människorna när de försökte göra allt lika och spred ut dem, till välsignelse för hela mänskligheten.
 
Och är det, det som står i den här berättelsen som vi ser komma nu när man på nytt försökt att införa det totala samhället över hela jorden. Globalismen, ett nytt Babels Torn.
 
Men då vet vi att nu kommer alltså Jesus att agera, för han vill inte ha det så här, att alla ska leva i samma system, han vill ha olikhet.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar