tisdag 16 februari 2021

Guds frälsningsplan 19, Församlingen ska vara en återspegling av Jesus

 

Guds frälsningsplan 19,
Församlingen ska vara en återspegling av Jesus


Förutom Solen, alltså det stora ljuset, skapar Gud också det mindre ljuset, det som motsvarar månen. Månen är en bild av Församlingen och här är det intressanta att månen ju bara reflekterar Solens ljus. Den har egentligen inget eget ljus.
 
Och så är det ju Församlingen är bara en återspegling av Jesus, Och medan Jesu ljus når ut till de som tagit emot honom, de troende, så når församlingen ut till de som inte har Jesus i sig. Vår uppgift som församling är att sprida Jesu ljus vidare. Sprida Jesu ljus där det råder natt. Och Guds vilja är inte bara att sprida Jesu ljus, vi ska också härska, Det är den Kristna tron som ska behärska världen.
 
1 Mos 1:14 <Trad:> Och Gud sade: Det skall bli lysande kroppar på himlavalvet, till att skilja mellan dagen och mellan natten, och det skall vara till tecken och till högtider och till dagar och till år.
| <Alt:> Och Gud sade: Det skall bli lysande föremål i det väldiga namnets utbredda skikt, för att verkligen skilja livets vishet från den förvridna [motgångens] visheten och det skall göra så att det kommer och är till, för församlingarna och till perioder och till min omgång.
1 Mos 1:15 <Trad:> Och det skall bli lysande kroppar på himlavalvet till att verkligen ge ljus på marken, och det blev så.
| <Alt:> Och det skall bli lysande föremål i det utbredda skiktet, till att verkligen åstadkomma härlighet [upplysning] på den fasta grunden, och det blev så.
1 Mos 1:16 <Trad:> Och Gud gjorde de två stora ljusen, det större till att härska på dagen och det mindre till att härska på natten, och stjärnorna.
| <Alt:> Och Gud gjorde de två väldiga [utvecklande] ljusen, det stora till att ha makten över livet [dagen], och det mindre till att ha makten i det vridna [motgången, natten], och de svaga.
 
Och Vi kan läsa vidare hur vår uppgift som människor är att sprida Jesu Evangelium, föra ut det i värden, och det möter vi redan här i första Mosebok i nästa del, det som kommer som ett resultat av att Jesus och hans Församling kom.
 
1 Mos 1:22 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll vattnet i havet och fåglarna skall bli talrika på marken.
| <Alt:> Och Gud välsignade dem genom att säga till dem: Var fruktsamma och överflöda och uppfyll de, vem som helst, genom anden [alltid, i livet] och det strålande skall överflöda på den fasta grunden.
 
Här kan vi just läsa om det hela för här ser vi hur man ska vara fruktsamma och utbreda sig och ta över. Och så vill Gud att vi som Kristna ska vara. Vi ska sprida hands budskap vidare och därmed göra fler människor till lärjungar och på så vis ta över världen. Det är hans vilja och det är det som ingår i Guds frälsningsplan för människorna.
                                              
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar