tisdag 9 februari 2021

Guds frälsningsplan 12, Gud skapar himlen

 

Guds frälsningsplan 12,
Gud skapar himlen
 

Nu kan man bli frälst, nu kan man vara tillsammans med Gud i Himlen. Och det var alltså ett resultat av det Gud gjorde första dagen, när han sände sin Ande och sitt ljus.
 
1 Mos 1:6 <Trad:> Och Gud sade: Det skall bli ett himlavalv mitt genom vattnet, och det skall skilja mellan vatten och vatten.
| <Alt:> Och Gud proklamerade: Det skall bli ett skikt mitt genom dem, vilka som helst, och det må bli en delning mellan några och andra.
1 Mos 1:7 <Trad:> Och Gud gjorde himlavalvet och skiljde mellan vattnet som var under himlavalvet och vattnet som var över himlavalvet och det blev så.
| <Alt:> Och Gud gjorde skiktet som skiljer de någras vishet som var under skiktet från de någras vishet som var i helighet till [över] skiktet och det blev så.
1 Mos 1:8 <Trad:> Och Gud kallade himlavalvet himmel, och den 2:a dagen blev kväll och det blev morgon.
| <Alt:> Och Gud ropade ut att skiktet är "det väldiga namnet" och den 2:a perioden blev vidgjord [angenäm] och var omhändertagen.
 
Just det här, att Gud öppnar himlen för dem som tror. Så tolkar jag det som står här i 1 Mos 1:6. Vatten är en symbol för folk, människomassor, ja människor och då innebär det här att Gud skilde på vattnet ovan himlavalvet från det som var under fästet att, Gud låter människor, folkskaror vara i himlen och andra kvar på jorden.
 
De som är i himlen är de som tagit emot Gud, Vi skulle idag säga, ”Har blivit frälsta”, ”Födda på nytt”.
 
Och vi kan se att Abraham blev kallad här på gränsen till nästa årtusende och Abraham var rättfärdig enligt Gud.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar