söndag 28 februari 2021

Guds frälsningsplan 31, Vårt årtusende

 

Guds frälsningsplan 31,
Vårt årtusende


 
Nu har vi kommit fram till vårt årtusende, den 6:e dagen alltså det 6 årtusendet, tiden mellan c:a år 1000 e kr och fram till 1000 års riket som kommer nu någon gång, om några få år.
 
 Vi är alltså på slutet av det 6:e årtusendet.
 
Och vad gjorde Gud då på det 6:e årtusendet. Jo han gjorde djur på land. Djur kan också översättas liv. Livet i samhället växte fram och det liv Gud gjorde var alltså nu på land. Alltså den fasta grunden, Jesus.
 
1 Mos 1:24 <Trad:> Och Gud sade: Djur skall komma fram på marken, djur som andas, efter sina arter, och boskapsdjur och landdjur [kräldjur] och det levande på marken, efter sina arter, och det blev så.
| <Alt:> Och Gud sade: Liv skall komma ut på den fasta grunden, levande ande till vars och ens del, i överflöd och myllrande och vi skall göra liv på den fasta grunden, till vars och ens del, och det blev så.
1 Mos 1:25 <Trad:> Och Gud gjorde markens djur efter sina arter och boskapsdjuren efter sina arter och landdjuren [kräldjuren] efter sina arter, och Gud såg att det var gott.
| <Alt:> Och Gud gjorde den fasta grundens liv på sitt eget sätt, och det som är i överflöd på sitt eget sätt, och det sprudlande livet på sitt eget sätt, och Gud uppenbarade sig och därför blev det bra. 
 
Man kan se vilken oerhörd utveckling som ägt rum i västvärlden. Och den började någon gång kring år 1000. Den bygger på den kristna grunden och att väst Europa var Kristet. Succesivt ökade kunskapen om vad Gud ville. Och när Guds vilja mer och mer bredde ut sig då kom utvecklingen.
 
Vi vet t ex hur urverk utvecklade sig från stora osäkra verk på kyrkor redan någon gång på medeltiden till små smida klockor med stor exakthet idag,
 
Vi fick boktryckarkonsten runt 1500 talet och därmed kunde kunskap spridas enkelt. Och sanningssökandet bredde ut sig för Jesus är ju sanningen och det vi alltså alltid ska hålla oss till.
 
Ja tittar man tillbaka så ser vi hela raden av utveckling som fört oss fram till det vi har idag, och allt samman är alltså ett resultat av Guds skapande av liv byggt på den Kristna grunden, Jesus.
 
Och att det är den Kristna Grunden som gett oss allt det här det ser vi nu när man försöker att ta bort Jesus ur samhället. Då går vi på nytt in i Hedna mörkret. Vi ser det tydligt här i Sverige där kriminaliteten, lögn, censur och habegär ökar. Ja hela samhället håller på att falla ihop.
 
Men som vi skrev ovan. Slutet på det hår är 1000 års riket och det är det vi snart går in i och då kommer Jesus att besegra alla den ondska som vi ser just nu. Det vi ser är alltså det absoluta slutet. Djävulen sista försök att hindra Jesu seger, men det kommer inte att lyckas. Det kan vi se när vi läser vidare i Bibeln.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar