onsdag 17 februari 2021

Guds frälsningsplan 20, Gud vill att Jesus och Församlingen ska härska på jorden

 

Guds frälsningsplan 20,
Gud vill att Jesus och Församlingen ska härska på jorden

 
Det är inge små planer som Gud har för oss som tror på Jesus. Nej det är vi som ska härska på jorden tillsammans med Jesus. Det möter vi här i vers 16 och vi kan finna det också i fortsättningen. Ja t o m i Bibeln 3:e sista kapitel hittar vi det här.
 
Så att vara feg och undfallande som Kristen det är inte det Gud vill.
 
1 Mos 1:16 <Trad:> Och Gud gjorde de två stora ljusen, det större till att härska på dagen och det mindre till att härska på natten, och stjärnorna.
| <Alt:> Och Gud gjorde de två väldiga [utvecklande] ljusen, det stora till att ha makten över livet [dagen], och det mindre till att ha makten i det vridna [motgången, natten], och de svaga.
 
Guds plan när han frälser världen är att alla ska vara involverade. Och det är därför som vi som tagit emot Jesus ska härska. Jesu vilja ska nå alla. Och vi kan också läsa om det här i 1 Mos 1:28 där Gud har skapat människan. Alltså Jesus och hans församling så som Gud vill ha det. Och dess uppgift är att underkuva och härska över alla andra former av liv. För det sanna livet är det som finns i Jesus. Det andra livet är bara steg på vägen, men inte det Gud egentligen vill ha, utan det är det här sista steget, Jesus och hans församling fylld med Guds Ande.
 
Och vi ser det här i 1 Mos 1:28, där det står hur de Kristna ska underlägga sig allt annat.
 
1 Mos 1:28 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 
 
Och slutligen hittar vi det här också i Upp 20:4, som är 1000 års riket det ska styras av de som tror på Jesus tillsammans med honom.
 
Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.
 
När Guds verk är färdigt då är det Jesus och hans Församling som ska behärska världen.  Och det är det vi ser förverkligat här i 1000 års riket i Uppenbarelseboken.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar