torsdag 18 februari 2021

Guds frälsningsplan 21, Jesu härlighet har kommit till oss

 

Guds frälsningsplan 21,
Jesu härlighet har kommit till oss

 
Här i den 17 versen möter vi Guds härlighet. Det är den som kom med Jesus, Han är Guds härlighet personifierad. Jesus är Gud och han kom till oss.
 
1 Mos 1:17 <Trad:> Och Gud satte dem på himlens himlavalv för att lysa på marken.
| <Alt:> Och Gud satte dem på det väldiga namnets utbredda skikt till att verkligen åstadkomma härlighet [tända eld] på den fasta grunden.
 
Här kan vi läsa i Upp 21 och se att där står samma sak. Guds härlighet kommer till människorna.
 
Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.
Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.
Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.
Upp 21:4. Och Gud skall utplåna varje tår från deras ögon, och döden skall inte vara mera eller sorg eller gråt eller plåga [möda] skall vara mer, för det som varit är borta.
 
Det är Jesus som frälser oss. Det är han som kommer ner till oss med sin frälsning. Det är inte vi som ska arbeta oss upp till honom genom lovsånger eller genom ett fromt liv utan det Gud vill är att vi tar emot hans försoning och låter Jesus flytta in i oss och blir ett med oss. Det är då Gud gör oss till sin avbild, till sin like genom Jesus som finns i oss.
 
Allt av nåd och allt genom ödmjukhet, där vi erkänner vår ofullkomlighet och Jesu seger i oss.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar