onsdag 3 februari 2021

Guds frälsningsplan 6, Allt började med Kaos och Tomhet

 

Guds frälsningsplan 6,
Allt började med Kaos och Tomhet


 
När Gud började sin Andliga skapelse så var allt Kaos, allt var Andlig Tomhet. Det var så här det var för 6000 år sedan.
 
Den tid vi pratar om här var tiden innan skriften kom. Det samhälle vi hade var på vildarnas nivå, med Onda andar och total andlig förvirring.
 
1 Mos 1:2 <Trad:> Och jorden var totalt tom och mörker var över urhavet [avgrunden]. Men Guds ande var i rörelse över vattenytan.
| < Alt: > Och grunden var kaotisk och tom och död var över dess tomhet. Men Guds ande blåste på dem, vem som helst, rakt på. 
 
När missionärerna kom till Afrika i vår tid så mötte de precis det här tillståndet. Tillvaron styrdes av avgudadyrkan och lidande och död var ofta resultat.
 
Man har t ex hört om stammar där en man inte blev en man förrän han hade dödat någon från Grannstammen. Likaså var nivån på sjukvård ofta rent livsfarlig och förvärrade tillståndet på den sjuke.
 
Det fanns trolldoktorer som satte onda andar på människor. Ja det andliga tillståndet var verkligen totalt kaotiskt
 
Och det var i det här Gud började att leda människan ut ur det här tillståndet. Han inledde vägen bort från detta och till det som så småningom skulle bli den kristna tron.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar