lördag 6 mars 2021

Guds frälsningsplan 37, Det är genom sin försoning i Jesus, Gud ska göra det här

 


Guds frälsningsplan 37,
Det är genom sin försoning i Jesus, Gud ska göra det här

 
Vi ser det redan i vers 26, där Gud säger att han ska skapa människan. att det ska ske genom Guds blod. Guds blod det är Jesu blod. Jesus är en del i Gud och det var han som offrade sig. Och redan här står alltså det här. Redan i det första kapitlet hade Gud planen på plats.
 
1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
| <Alt:> Och Gud sade: Vi skall göra Adam [människan, den blodröde] som vår försoning genom vårt blod och de skall regera över det rytande och växande och i det väldiga namnets strålglans och i överflöd och på hela den fasta grunden och över allt sprudlande entusiastiskt liv på den fasta grunden.
1 Mos 1:27 <Trad:> Och Gud skapade människan [Adam] i sin likhet, i överensstämmelse med Gud skapade han honom, till man [hankön] och kvinna [honkön] skapade han dem.
| <Alt:> Och Gud skapade Adam [människan, den blodröde] i överensstämmelse med sig själv, genom Guds like [likhet, avbild] skapade han honom, till sanning och den vi skall genomborra [och förbannelse] skapade han dem.
 
Det är också intressant att människa på hebreiska är samma ord här som Adam. Och Adam år samma grundord som röd som heter ”adom” på Hebreiska. Och ordet för blod är ”dam”. Så egentligen kan man översätta Människan, Adam, med ”den blodröde”. Och där ser man alltså att det är Jesus som det talas om. Det är han som försonade oss genom sitt blod.
 
Och att vara människa är alltså att vara försonad i Jesu blod. Vara fylld av Jesus och hans försoning.
 
Och återigen har man alltså något som finns här i Bibeln, men som man inte hör i de officiella predikningarna. Och när man studerar de här versarna ordentligt då ser man det. Här I Bibelns första kapitel har Gud lagt ner mängder av information som vi först nu när vi har facit ser.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar