onsdag 31 mars 2021

Guds frälsningsplan 62, Lagen och Nåden hör ihop

 

Guds frälsningsplan 62,
Lagen och Nåden hör ihop



Lag utan Nåd ger Lögn och Död. Och Nåd utan Lag Förfall och Kaos.
 
Att båda behövs är en kunskap som Gud hade när han gjorde Edens lustgård och satte dit de två träden Livets träd och Kunskapens träd på Gott och Ont.
 
I Livets träd har vi Nåden. Det finns alltid nåd. Vi får alltid komma tillbaka till de levandes land efter att ha fallit. Ha brutit lagen. Det är det livets träd säger.
 
1 mos 2:9 <Trad:> Och Guds Jashve lät det växa upp från marken, alla önskvärda träd och mitt i trädgården livets träd, och kunskapens träd på gott och ont.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] lät det komma på plats från mänskligheten [den kvinnliga människan], alla regler som ger glädje genom sin vägledning och bra till att använda [ta in], och den levande stadgan som tar bort det bedrövliga, och den luriga stadgan om rätt och fel [att regera].  
 
I Livets träd har vi livet, vi får alltid vara med i livet oberoende av hur djupt vi har fallit. Det är det som är nåden. Och nåden har vi i Jesus. Och det är han som finns i lustgården. Jesus är vår nåds källa och livat för oss.
 
Gud visste vad han gjorde när han planterade de två träden. Han visste att regler är bra. Ja nödvändiga för ett sunt liv. Och i kombination med Nåden fungerar livet.
 
Vi vet ju David i Bibeln en av de stora troshjältarna. Som föll så djupt i synd att han både begick äktenskapsbrott och mördade. Men likafullt fick han nåd. Och det är så det fungerar. När man är ärlig och erkänner sin synd och vänder om då får man nåd.
 
Det finns inget djup som är för djupt för att Jesus försoning ska gälla. I Jesus får vi alla liv, vi får komma tillbaka till livets land oberoende av vår bakgrund och våra felsteg.
 
I Jesus får vi ständigt leva i Nåden. Det handlar inte om att vi får nåd bara för de fel vi har gjort. Utan alla fel är i nåden, även kommande Ja alla. Det kan låta konstigt, men det bygger på att vi har Jesus som vår herre. Att han får utveckla oss. Att vi får växa i hans vilja och för varje dag bli mer och mer lika honom. Att vi lever i Jesus.
 
Tänk vilken Jesus vi har.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar