tisdag 23 mars 2021

Guds frälsningsplan 54, Utan Jesus finns ingen frälsning

 

Guds frälsningsplan 54,
Utan Jesus finns ingen frälsning
 

Här ser vi just det här att utan Jesus finns ingen frälsning. Adam, som ju är Jesus, fanns inte än och därför var det ingen fart på växtligheten. På det Andliga livet.
 
Det var Jesus som kom med Frälsningen, det fungerande Andliga livet.
 
1 mos 2:5 <Trad:> Och ännu fanns inte åkerns växter på marken, och ännu inte något av markens örter [åkerns spannmål] hade växt upp, för Guds Jashve hade inte låtit det regna på marken, och människan fanns inte till att bruka marken.
| <Alt:> Och ännu fanns inte hustruns vishet [fundering, bön], och ännu inte något av hustruns glittrande hade växt fram, för Jesus [Jashve] Guds sons renhet var inte på den fasta grunden, och Adam [människan, den blodröde] fanns inte till att arbeta med mänskligheten [den kvinnliga människan].
 
Vi kan läsa om det här också i Joh 3.
 
Joh 3:18. Den som tror på [litar till] honom, han döms inte, men den som inte tror har redan [nu] dömts eftersom han inte trott [litat] på Guds enfödde sons namn.
Joh 3:19. Och det är domen, att när ljuset kommer till värden älskar människorna mörkret [det förmörkade] mera än ljuset, för deras gärningar är onda [syndiga, elaka].
Joh 3:20. För var och en som gör ont hatar ljuset och kommer inte till ljuset för att han inte skall låta sig tillrättavisas om sitt handlande.
Joh 3:21. Men den som gör sanningen kommer till ljuset för att klargöra att hans handlande är i Gud.
 
Det finns alltså bara en väg till Gud, och det är genom Jesus, Och redan här alltså i 1 Mos 2:5 kan vi läsa om det. Utan Jesus finns inget Andligt liv. Det är genom Jesus som vi får frälsningen.
 
Men hur kommer det sig då att de som levde i Israel före Jesus blev godkända av Gud. Jo det var genom tron. Och genom tron på honom som skulle komma. Gud gav dem nåd redan på den tiden.
 
Och som vi sagt tidigare: Jesus fanns redan på den tiden. För Jesus var samma som Jashve, eller som man också kan uttala det Jihoa, alltså det som skrivs YHWH i gamla testamentet. Det var han som var israels Gud redan då, han som uppenbarade sig i Busken för Mose.
 
Och det var alltså han som kom i Mänsklig gestalt men det ska vi tala mera om i nästa avsnitt.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar