fredag 12 mars 2021

Guds frälsningsplan 43, Gud är färdig efter 6000 år

 

Guds frälsningsplan 43,
Gud är färdig efter 6000 år


När den 6:e dagen är slut då är Gud färdig med sin frälsningsplan, alltså efter 6000 år. Då har han kommit dit han vill med människan. Då har människan blivit Guds avbild. Jesus och hans Församling.
 
Och eftersom Gud ju började för just c:a 6000 år sedan så är vi alltså där idag, vi är på slutet av den 6:e dagen
 
1 Mos 1:31 | <Trad:> Och Gud såg på allt han hade gjort, och se det var mycket gott, och den 6:e dagen blev kväll och det blev morgon.
| <Alt:> Och Gud visade allt han hade gjort och se det var enormt bra, och den 6:e perioden blev vidgjord [angenäm] och var omhändertagen.
1 Mos 2:1 <Trad:> Och himmelen och jorden och hela dess skara var färdig.
| <Alt:> Och det väldiga namnet och den fasta grunden och hela dess mängd var fullkomlig [en helhet, färdigt].
 
Vi ser hur det mesta av Profetian har gått i uppfyllelse. Ja i stor sett allt. Och vi är på det absoluta slutet.
 
Snart kommer alltså Guds Sabbat, 1000 års riket, den tid när Gud inte behöver göra mer, för människan har blivit som han vill ha henne och styr världen som han har tänkt sig.
 
1000 års riket kan vi läsa om i Upp 20:4.
 
Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.
 
Men alltså redan här i 1 Mos 1 finns profetian om 1000 års riket. Den 7:e dagen som följer när Gud är färdig. Och vill vi läsa om Segern över ondskan, den som alltså är det sista innan 1000 års riket börjar så hittar vi den i Upp 19:20 – 20:3.
 
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 20:1. Och jag ser en ängel [budbärare] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.
Upp 20:3. Och han kastar honom i avgrunden [dödsriket] och låser om honom och förseglar dessutom om honom, för att han inte skall kunna bedra folken mera, tills de tusen åren har gått. Därefter skall han befrias en kort tid.
 
Jesus seger kommer och det är han som ska styra världen, och snart ja mycket snart är vi där.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar